Budi dio naše mreže
Izbornik

Molitveno bdjenje uoči đakonskoga ređenja u Požegi

Požega (IKA)

U požeškoj drevnoj crkvi Sv. Lovre 20. rujna održano je molitveno bdjenje koje su organizirali mladi predvođeni Marijanom Pavelićem, povjerenikom za pastoral duhovnih zvanja Požeške biskupije.

Pozdravljajući nazočne, kancelar Požeške biskupije Ivan Popić kazao je kako će o 22. obljetnici uspostave Požeške biskupije Matej Siluković iz župe Stražeman posvjedočiti vjeru prije subotnjeg primanja reda đakonata te je potaknuo vjernike da njegovu odluku podrže molitvom. Protumačio je kako je veoma važna i znakovita ispovijest vjere kandidata za đakonat koju polaže prije primanja svetog reda kako bi očitovao da sve svoje nade polaže u Isusa Krista kojem želi služiti cjelovitim predanjem. Potom je kandidat Siluković izrekao Ispovijest vjere i položio prisegu vjernosti beženstvu i služenju u požeškoj mjesnoj Crkvi.

Uslijedilo je klanjanje pred Presvetim u kojem su mladi, bogoslovi, kolegijaši i aspiranti, članovi molitvene zajednice S Marijom za život i drugi vjernici povjerili Gospodinu đakonskog kandidata i cijelu Požešku biskupiju.