Budi dio naše mreže
Izbornik

Mons. Glasnović posjetio Biskupijsku klasičnu gimnaziju

Dubrovnik (IKA)

Dubrovački biskup Roko Glasnović posjetio je u četvrtak 10. studenog profesore i učenike Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića u Dubrovniku.

Dobrodošlicu mu je poželio ravnatelj škole mr. don Josip Lebo koji je biskupa ukratko upoznao sa školom i s nastavnicima koji u njoj predaju. Na velikom odmoru biskup je u zbornici imao prigodu porazgovarati s profesorima, a oni su ga pozvali da ih još koji put posjeti.

Potom je biskup bio gost na satovima Vjeronauka u drugom i trećem razredu gimnazije, u kojima predaje s. M. Katarina Mihić. Kroz razgovor s mladima biskup se na zanimljiv način dotaknuo mladenačkoj dobi bliskih vječnih ljudskih pitanja o sreći, smislu, traženju Boga, vjeri, ljubavi, dobroti i drugih sličnih tema. Ohrabrio ih je u njihovim traženjima, naglasivši važnost njihovog osobnog odnosa s Kristom kao i primjećivanja potreba drugih osoba u njihovom okruženju.

Biskupov dolazak u klasičnu gimnaziju bila je prigoda i za prihvaćanje dara pametne ploče koja će uskoro biti instalirana u jednoj učionici, a koju je gimnaziji darovala Zaklada „Caboga Stiftung“.