Budi dio naše mreže
Izbornik

Mons. Glasnović uoči ređenja u intervjuu za Glas Koncila: „Svi bismo se u Crkvi trebali osjećati sigurno, prihvaćeno i ljubljeno“

Zagreb (IKA)

Novi broj Glasa Koncila s nadnevkom nedjelje 23. siječnja donosi intervju s novoimenovanim dubrovačkim biskupom Rokom Glasnovićem uz njegovo biskupsko ređenje koje će biti pretposljednje siječanjske subote.

„Svi bismo se u Crkvi trebali osjećati sigurno, prihvaćeno i ljubljeno“, poruka je novoimenovanoga biskupa koji u intervju Glasu Koncila govori o novoj službi i pastoralnom programu u kojem Crkvu vidi kao „služiteljicu“ i „slušateljicu“.

Otkriva kako je doživio imenovanje biskupom, kako će služiti povjerenoj mu Dubrovačkoj biskupiji, kako gleda na tradiciju slavljenja Feste sv. Vlaha te poručuje da „biskup u biti nije sam u svojoj službi“, već da uz snagu odozgor ima savjetnike, suradnike, kao i brojne vjernike laike koji pomažu u evanđeoskom rasuđivanju.

Drugi najmlađi član hrvatskoga episkopata mons. Glasnović za Glas Koncila je rekao: „Ljudima je potrebna blizina Crkve, svećenika i biskupa kako bi rasli u vjeri, izgrađivali se u bolje ljude, vjernike i građane društva u kojem žive i svjedočili svoje temeljno kršćansko opredjeljenje. Ljudi su danas opterećeni mnogočime. Nose tolike križeve, umorni su od brojnih stranputica i tereta života. Crkva služiteljica i slušateljica poslana je upravo takvima“.