Budi dio naše mreže
Izbornik

Mons. Jorge Carlos Patrón Wong posjetio zagrebačku katedralu i grob blaženoga Alojzija Stepinca

Zagreb (IKA)

Tajnik Kongregacije za kler zadužen za sjemeništa mons. Jorge Carlos Patrón Wong koji boravi u Hrvatskoj posjetio je u četvrtak 19. rujna zagrebačku katedralu i grob blaženoga Alojzija Stepinca.

Mons. Patrón Wong posjetio je zagrebačku katedralu Uznesenja Blažene Djevice Marije i grob blaženoga Alojzija Stepinca u pratnji zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, biskupskog vikara za pastoral preč. Marka Kovača te pročelnika Tiskovnoga ureda preč. Borne Puškarića.

Visokome gostu predstavljen je povijesni razvoj zagrebačke katedrale i njezine najznačajnije znamenitosti, a posjetivši grob blaženoga Alojzija Stepinca, mons. Patrón Wong zaustavio se u molitvi.

Nakon razgledavanja zagrebačke prvostolnice mons. Patrón Wong istaknuo je veliko zadovoljstvo i radost što je imao priliku ne samo posjetiti katedralu i upoznati njezine znamenitosti, već se i pomoliti na grobu blaženoga Alojzija Stepinaca.

Tajnik Kongregacije za kler zadužen za sjemeništa mons. Jorge Carlos Patrón Wong sudjeluje na Drugoj europskoj konferenciji Formacija i prevencija – Moć kao služenje koja se održava na Hrvatskome katoličkom sveučilištu od 19. do 22. rujna.