Budi dio naše mreže
Izbornik

Mons. Jure Bogdan posjetio vojni kamp u Lurdu

Lurd (IKA)

Vojni ordinarij Jure Bogdan u petak, 24. svibnja 2024. posjetio je sa službenim izaslanstvom vojni kamp u Lurdu u kojem na ovogodišnjem hodočašću Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd borave hrvatski vojnici i policajci.

Kamp su, uz biskupa također posjetili, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić, zapovjednik hodočašća brigadni general Željko Ljubas, zamjenik hodočašća za MUP Darko Tokić i drugi suradnici.

Obraćajući se hrvatskim hodočasnicima u kampu, ministar Anušić je istaknuo kako mu je drago što je poput većeg broja hrvatskih hodočasnika prvi put u Lurdu. „Ponosan sam kad vidim Hrvatsku vojsku i policiju kako maršira, što ih ljudi prepoznaju kao snažne, jake i hrabre. Mi smo zemlja koja ima svoju prošlost, ponosnu i časnu. Mi kao hrvatska vojska i policija stvarali i obranili državu u ratu, oslobodili je. Danas smo članica Europske unije i NATO-a, jaka snaga koja svakim trenutkom postaje sve jača. Tako će biti i ubuduće. Hvala vam na svemu što činite za hrvatsku državu i hrvatski narod.

Danas smo ovdje, na posebnom, svetom mjestu. Lurd je neraskidivo povezan s Hrvatskom vojskom i policijom. Hrvatska se stvarala s krunicom oko vrata. Neraskidiva je veza s kršćanstvom i našom Katoličkom Crkvom. Naš dolazak ovdje snažna je poruka hrvatskoj državi i hrvatskom narodu“, rekao je ministar Anušić.

Biskup Bogdan u svome je obraćanju rekao: „Sve vas pozdravljam i drago mi je da sam ovdje s vama. Od kada sam postao vojni biskup svake godine hodočastim s hrvatskim vojnicima, policajcima i braniteljima u Lurd. (…) Mi ovdje, u Lurd, dolazimo kao hodočasnici, ali i kao predstavnici hrvatskog naroda i Katoličke Crkve u hrvatskom narodu, kao predstavnici Hrvatske vojske, policije i ustanova u kojima djelujemo. (…) Želja nam je da vi kao katolički vjernici, hrvatski vojnici i policajci, ovdje doživite duboku duhovnu dimenziju ovog mjesta.“