Budi dio naše mreže
Izbornik

Mons. Palić gostovao u prvoj emisiji "Izdvojeno" iz Laudato TV centra Međugorje

Mostar (IKA)

U prvoj emisiji „Izdvojeno“ emitiranoj 20. siječnja iz Laudato TV centra Međugorje biskup Petar Palić u telefonskom javljanju govorio je o aktualnostima u Mostarsko-duvanjskoj i Trebinjsko-mrkanskoj biskupiji te pozdravio otvaranje novoga Laudato TV centra.

Biskup Palić ovaj tjedan ima susrete sa svim župnicima, dijecezanskim i redovničkim, iz hercegovačkih biskupija. Ti susreti su uobičajeni u mjesnoj Crkvi. „Susrećem svećenike, preko njih upoznajem i situaciju u župama i tako dobivam i stvaram sliku biskupija“, rekao je mons. Palić koji je službu mostarsko-duvanjskog biskupa i trajnog upravitelja Trebinjsko-mrkanske biskupije preuzeto 14. rujna 2020.

U tijeku je i Godina sv. Josipa koji je zaštitnik Mostarsko-duvanjske biskupije. I ove godine će se svetkovina nebeskog zaštitnika biskupije svečano proslaviti u Mostaru. Uz svetkovinu sv. Josipa održat će se i redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

Biskup Palić obnaša i službu apostolskog upravitelja Hvarske biskupije i, kako je rekao, upravljanje je malo otežano zbog situacije s pandemijom, ali nastoji ispuniti i to poslanje. Početkom veljače posjetit će Hvarsku biskupiju i vidjeti koje su zadaće tamo.

Mons. Palić pozdravio je otvaranje Laudato TV centra i na području Bosne i Hercegovine. „Drago mi je da ćemo imati prigodu i preko Laudato TV uputiti poruku i komunicirati i, što je najvažnije, da ćemo biti svi povezani“, poručio je mostarsko-duvanjski biskup Palić.

Ključne riječi:
biskup Petar Palić laudato.tv