Budi dio naše mreže
Izbornik

Mons. Stanisław Gądecki povjerio Poljsku Kristu i Majci Božjoj

Zagreb (IKA)

Predsjednik Poljske biskupske konferencije, poznanjski nadbiskup Stanisław Gądecki, povjerio je 3. svibnja Poljsku Presvetom Srcu Isusovu i Majci Božjoj Kraljici Poljske u nacionalnom svetištu Jasna Gora, izvještava Tiskovni ured Poljske biskupske konferencije.

„Kada je prošlo 100 godina od Čuda na Visli – kojim je u kolovozu 1920. Blažena Djevica Marija spasila našu domovinu i europsku civilizaciju od boljševičke vladavine – mi, pastiri poljske Crkve, poput naših predšasnika, dolazimo na Jasnu Goru“, rekao je mons. Gądecki na početku čina predanja Poljske Presvetom Srcu Isusovu i Majci Božjoj Kraljici Poljske.

U njemu je podsjetio da su ove godine dva važna događaja za poljsku Crkvu – 100. obljetnica rođenja sv. Ivana Pavla II. i beatifikacija kardinala Stefana Wyszyńskog. Istaknuvši njihovu povezanost s Marijom, molio je njezin zagovor u ovim teškim vremenima.

Uputio je Presvetom Srcu Isusovu molitvu za oproštenje grijeha protiv života, obečašćivanja Euharistije, vrijeđanja Majke Božje i za sve grijehe razdora.

Preporučivši cijelu zemlju i sve njene žitelje Mariji Kraljici Poljske i Majci Božjoj Częstochowskoj, nadbiskup Gądecki je čin predanja završio prošnjom: „Marijo! U ovoj molitvi želimo se sjetiti zajedničkog Čina predanja svijeta, Crkve, a tako i naše domovine, koji je 25. ožujka 2020. izgovorio predsjednik Portugalske biskupske konferencije u Fatimi: Danas ti povjeravamo našu domovinu i naciju, sve Poljake koji žive u svojoj domovini i izvan nje. Povjeravamo ti svoje živote, naše radosti i patnje, sve što jesmo i sve što posjedujemo, svu našu prošlost, sadašnjost i budućnost. Isprosi nam svima obećanog Duha Svetoga, neka ponovno dođe i obnovi lice zemlje.

Presveto Srce Isusovo, dođi Kraljevstvo Tvoje!

Marijo, Kraljice Poljske, moli za nas. Amen“, izvjestila je PBK.