Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-stanislaw-gadecki

Poljska: Reakcija nadbiskupa Gądeckog na prosvjede i oskvrnjenje crkvi

Predsjednik Poljske biskupske konferencije i poznański nadbiskup Stanisław Gądecki reagirao je na kritike na odluku Ustavnog suda o neustavnosti odredbe zakona o mogućnosti pobačaja zbog oštećenja ili bolesti kod nerođenog djeteta, nakon što su prosvjednici u nedjelju 25. listopada oskvrnuli crkve u nekoliko gradova, objavila je Catholic News Agency.

Održan zajednički sastanak predsjedništava CCEE-a i COMECE-a

Godišnji sastanak predsjedništava Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) i Vijeća biskupskih konferencije Europske unije (COMECE) održan je u srijedu, 3. lipnja 2020., s posebnim naglaskom na utjecaj pandemije Covid-19 na svakodnevni život Crkve i europskih društava, kao i na doprinos Katoličke crkve “pravednom oporavku u kojem nitko neće zaostajati”, priopćio je Ured za medije CCEE-a u četvrtak 4. lipnja.

Mons. Stanisław Gądecki povjerio Poljsku Kristu i Majci Božjoj

Predsjednik Poljske biskupske konferencije, poznanjski nadbiskup Stanisław Gądecki, povjerio je 3. svibnja Poljsku Presvetom Srcu Isusovu i Majci Božjoj Kraljici Poljske u nacionalnom svetištu Jasna Gora, izvještava Tiskovni ured Poljske biskupske konferencije.