Budi dio naše mreže
Izbornik

Mostar: Čin posvete Bezgrješnom Srcu Marijinu Ukrajine i Rusije

Mostar (IKA)

Mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić uputio je 22. ožujka okružnicu svim svećenicima, redovnicima i redovnicama i Kristovim vjernicima u povodu posvete Bezgrješnom Srcu Marijinu Ukrajine i Rusije, izvijestili su iz Ordinarijata.

Draga braćo i sestre!

Nakon molitve Anđeoskog pozdravljenja u nedjelju, 20. ožujka 2022., Sveti otac Franjo je najavio da će u petak, 25. ožujka 2022., u 17 sati u Bazilici sv. Petra u Rimu predsjedati pokorničkim slavljem i posvetiti Bezgrješnom Srcu Marijinu cijeli svijet, osobito Rusiju i Ukrajinu. Papina je želja da mu se toga dana, po mogućnosti u isto vrijeme, u tome pridruže svi biskupi, svećenici, redovnici i redovnice, Kristovi vjernici kao i svi ljudi dobre volje, ujedinjujući se u molitvi za mir u katedralama, marijanskim svetištima i župnim zajednicama.

Ovime Vas obavještavam da ću osobno u petak, 25. ožujka 2022., na svetkovinu Navještenja Gospodinova, predvoditi križni put u 17.30 sati u mostarskoj katedrali, nakon kojega će uslijediti euharistijsko slavlje i na kraju slavlja čin posvete Bezgrješnom Srcu Marijinu, te se na taj način ujediniti sa Svetim Ocem, koji će, također, u isto vrijeme izmoliti molitvu posvete. Pozivam sve koji mogu da se toga dana u 17.30 sati u našoj mostarskoj katedrali svi pridružimo molitvi Svetoga Oca i ujedinimo svoja srca za mir u Ukrajini i u svijetu.

Braću svećenike, redovnike i redovnice pozivam da istoga dana, po mogućnosti u isti sat, učine isto u svojim župnim i redovničkim zajednicama ili prema najavljenom rasporedu svetih misa ili drugih slavlja.

Zahvalan za otvorenost Vašega srca u molitvi, sve povjeravam Bezgrješnom Srcu Marijinu, zazivajući na sve Božji blagoslov.

Uz pozdrav u Gospodinu,

✠ Petar, biskup