Budi dio naše mreže
Izbornik

Mostarski franjevci pripremaju novu humanitarnu pomoć za Ukrajinu

Mostar (IKA)

Humanitarci i franjevci Franjevačke crkve i samostana sv. Petra i Pavla u Mostaru, predvođeni fra Ikom Skokom, u ponedjeljak, 13. lipnja poslat će još jednu pošiljku humanitarne pomoći u Ukrajinu, prenosi portal Radiotelevizije Herceg-Bosne.

Ukupna vrijednost prikupljene robe, a uglavnom se radi o konzerviranoj hrani i higijenskim potrepštinama, je 36.622 maraka, dok je za troškove prijevoza bilo potrebno osigurati dodatnih 8.000 maraka.

Donaciju su dali Hrvatska katolička misija Berlin u iznosu od 17.300 eura te Udruga „Majčine ruke” Međugorje, koja je osigurala hranu u vrijednosti 10.000 maraka.

Protekloga mjeseca u Ukrajinu je također stigao tegljač s humanitarnom pomoći za kojega su novac prikupili mladi iz franjevačkog Studentskog doma Dompes i građani Mostara predvođeni fra Ikom Skokom.

Brašno, ulje, riža i druge potrepštine isporučene su tada u franjevačkome samostanu nedaleko od granice s Poljskom u ukrajinskoj oblasti Zakarpatska, potvrdio je fra Iko, a prenosi portal Radiotelevizije Herceg-Bosne.