Budi dio naše mreže
Izbornik

Na HKS-u održana svečana dodjela stipendija za akademsku godinu 2023./2024.

Zagreb (IKA)

Na Hrvatskome katoličkom sveučilištu u petak 1. prosinca dodijeljene su stipendije za akademsku godinu 2023./2024. iz HKS-ovog Stipendijskog fonda „Marko Franović“ i iz vlastitih sredstava Sveučilišta, izvijestio je Ured za odnose s javnošću HKS-a.

Uz stipendiste svečanom akademskom činu u dvorani „Blaženi Alojzije kard. Stepinac“ nazočili su rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić, prorektor za nastavu prof. dr. sc. Roko Mišetić i prorektor za znanost i predsjednik Povjerenstva za dodjelu stipendija prof. dr. sc. Roberto Antolović, pročelnice i pročelnici, dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. sc. Dalibor Karlović te sveučilišni kapelan Branimir Jagodić.

Rektor Tanjić okupljenima je uputio uvodnu riječ i izrazio ponos zbog činjenice da Hrvatsko katoličko sveučilište može na ovakav način pomagati svojim studentima, ali i zahvalnost zbog dobročinitelja, ponajviše Marka Franovića koji iz godine u godinu svojom velikodušnošću financira nove generacije studenata.

Uime povjerenstva za dodjelu stipendija prorektor prof. dr. sc. Roberto Antolović rekao je kako u ovakvom vremenu, obilježenom sukobima, novim ratovima te općenitom lošom ekonomskom slikom nije lako studirati i biti student. „Današnja dodjela stipendija je još jedan u nizu potpora i dodatni dokaz brige našeg Sveučilišta za naše studente. Zahvaljujući dobroti našeg donatora gospodina Marka Franovića, hrvatskog iseljenika iz Australije, čovjeka koji zna i prepoznaje važnost kulture odgoja i veliku važnost obrazovanja, a napose stipendiranja izvrsnih studenata, svojim donacijama aktivno i uvijek spremno pomaže u ostvarivanju ciljeva našeg Sveučilišta jer vjeruje u njegov sveprisutni hrvatski i katolički identitet“, rekao je prorektor Antolović.

Uz prorektore Antolovića i Mišetića član povjerenstva bio je i doc. dr. sc. Odilon Singbo s Katedre za teologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.

U skladu s Natječajem dodijeljeno je ukupno 17 stipendija: 11 stipendija u kategoriji za studentsku izvrsnost, dvije stipendije za studente slabijeg socio-ekonomskoga statusa, jedna stipendija za studente s invaliditetom, jedna stipendija za studente bez odgovarajuće roditeljske skrbi i dvije su stipendije dodijeljene za studente djecu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Ukupni iznos svake pojedine stipendije iznosi 2000 EUR godišnje, odnosno 200 EUR mjesečno.

Uime stipendista zahvalni govor održala je Katarina Užarević, studentica sveučilišnog diplomskog studija Psihologija. „Uime ovogodišnjih dobitnika stipendija od srca želim zahvaliti gospodinu Marku Franoviću i Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Osim novčane pomoći, koja je od velikog značenja u današnjem vremenu, ove stipendije predstavljaju i simbol priznanja za naš trud, predanost i postignuća. One su potvrda da naš trud ima smisla te da postoji zajednica koja vjeruje u našu budućnost. Gospodine Franoviću, Vaša nesebična potpora obrazovanju veliki je motivator za nastavak ulaganja truda i postizanja izvrsnosti, kako u našim akademskim poduhvatima, tako i u radu na sebi. Hvala i Hrvatskome katoličkom sveučilištu bez kojega ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Hvala što neprestano pratite rad svojih studenata te ih potičete na ostvarivanje najboljih verzija sebe“, rekla je Užarević.