Budi dio naše mreže
Izbornik

Na Kubi otvorena prva katolička crkva izgrađena nakon revolucije

Sandino (IKA)

U mjestu Sandino na Kubi prošlih je dana za bogoslužje otvorena crkva posvećena Presvetom Srcu Isusovu, prva katolička crkva izgrađena u toj zemlji nakon revolucije 1959. godine.

To je jedna od tri katoličke crkve čiju je izgradnju, kao znak poboljšanja odnosa s Vatikanom, odobrila kubanska Vlada. Župnik Cirilo Castro, koji je slijedio sve faze njene izgradnje, usporedio je taj događaj s prijelazom iz noći u dan, dodavši kako su znali da će se jednoga dana i to dogoditi, izvijestio je vatikanski dnevni list L’Osservatore Romano, a prenio Vatican News.

Crkva je izgrađena zahvaljujući donacijama američkih građana, objasnio je Ramon Hernandez, svećenik koji je 1980-ih emigrirao na Floridu i vratio se na Kubu kako bi bio nazočan otvaranju crkve u Sandinu. Za njenu je izgradnju donirano oko 90.000 USD, a smještena je na rubu mjesta i može primiti oko dvjesto vjernika. Druge dvije crkve koje je odobrila kubanska Vlada nalaze se u Havani i Santiagu de Cubi. Nova crkva u glavnom kubanskom gradu otvorena je za bogoslužje, ali građevinski radovi još nisu završeni, dok crkva u Santiagu čeka početak izgradnje, prenio je Internet portal Crux.

Ključne riječi:
Crkva Kuba