Budi dio naše mreže
Izbornik

Na Šipanu obilježen Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

Šipanska Luka (IKA)

Povodom Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima – fašizma, nacizma i komunizma, u ponedjeljak 23. kolovoza služena je misa za žrtve tih režima u crkvi Sv. Stjepana u Luci Šipanskoj, a predvodio ju je p. Stipo Balotinac.

U propovijedi je pater Balotinac objasnio što znači žrtvovati se i što je to žrtva. Oni koji daju svoje živote daju najveću žrtvu. Bog nas poziva da se i mi znamo žrtvovati i da po nevinim žrtvama znamo primati njegov blagoslov za nas, naše obitelji i narod, kazao je te poručio kako se žrtava spominjemo, molimo za njih, ali se možemo i moliti njima, poručio je.

Uz misno slavlje, u organizaciji Udruge Hrvatski domobran Dubrovnik održana je komemoracija uz molitvu, polaganje vijenaca i paljenje svijeća na otocima Jakljanu i Daksi kao i u Slanom.

O Europskom danu sjećanja kao i o žrtvama koje su svoj život završile na svim ovim mjestima komemoriranja okupljenima je govorio predsjednik udruge Željko Kulišić, napomenuvši kako je ovo osmi put da obilježavaju ovaj spomendan te istaknuo kako se ovom molitvom spominje 214 ubijenih osoba.