Budi dio naše mreže
Izbornik

Na sjednici Vijeća za medije BK BiH dogovoren način proslave Dana društvenih komunikacija

Sarajevo (IKA/KTA)

U prostorijama Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, u petak 9. srpnja pod predsjedanjem vrhbosanskog nadbiskupa koadjutora i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata mons. Tome Vukšića, predsjednika Vijeća, održana je redovita sjednica Vijeća za sredstva društvenoga priopćavanja BK BiH, izvijestila je KTA.

U radu sjednice sudjelovali su članovi Vijeća: fra Gabrijel Mioč, ravnatelj mjesečnika Naša ognjišta iz Tomislavgrada, Brane Vrbić, dopisnik Hrvatskog radija iz Žepča, fra Janko Ćuro, urednik Svjetla riječi, o. Mato Anić, glavni rednik Radio Marije BiH i mons. Ivo Tomašević, glavni urednik Katoličke tiskovne agencije BK BiH.

U svom pozdravu nadbiskup Vukšić čestitao je fra Gabrijelu Mioču i svim djelatnicima mjesečnika Naša ognjišta pedesetu obljetnicu djelovanja.

Nakon što su se osvrnuli na prošlogodišnju proslavu Dana medija, 27. rujna 2020., nadbiskup Vukšić izrazio je zahvalnost svim medijima i medijskim djelatnicima koji su tom prigodom dali doprinos na razne načine: molitvom, izravnim prijenosom misnog slavlja iz župe Potoci toga dana, čitanjem Poruke pape Franje za Dan društvenih komunikacija ili drugim prigodnim sadržajima.

Vijećnici su dogovorili način priprave za proslavu 55. svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija koji će se na području Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine proslaviti u nedjelju 26. rujna 2021. Ukratko su se osvrnuli na Poruku Pape za 55. svjetski dan sredstava društvenih komunikacija pod naslovom: „Dođi i vidi“ (Iv 1,46). Komunicirati susrećući osobe tamo gdje jesu i kakve jesu. Dogovoreno je da nadbiskup Vukšić u nedjelju 26. rujna predvodi misno slavlje u jednoj od župa Vrhbosanske nadbiskupije u Bosanskoj Posavini koja će biti naknadno određena.

Nadbiskup Vukšić upoznao je članove Vijeća da je Stručno tijelo za prijenose liturgijskih slavlja BK BiH izradilo i objavilo Kalendar liturgijskih događanja u 2021. godini s ciljem da se pomogne ponajprije medijskim djelatnicima u praćenju crkvenih slavlja.