Budi dio naše mreže
Izbornik

Na splitskom KBF-u proslavljen Dušni dan

Split (IKA)

Na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu svečanim euharistijskim slavljem za sve preminule profesore, studente i djelatnike fakulteta proslavljen je u utorak 2. studenoga Dušni dan. 

Misno slavlje predvodio je dekan splitskoga KBF-a dr. don Mladen Parlov u koncelebraciji s prodekanima za nastavu i znanost dr. fra Antom Akrapom i dr. don Josipom Dukićem i duhovnim asistentom studenata laika mr. don Jenkom Bulićem.

U homiliji je predsjedatelj slavlja naglasio kako dodir sa Svetim mijenja život prema onom najvažnijem, prema Gospodinu. U životu puno toga želimo imati, znanje, zaradu, životnu sigurnost u braku, karijeri. No, sve je isprazno i ne donosi radost i ispunjenje ako nema ljubavi koja je okosnica života. Potaknuo je nazočne studente i profesore da dok mole za pokojne, ne zaborave na sebe i svoje životne staze na putu spasenja kako bismo se pridružili pokojnima u nebeskom zajedništvu s Gospodinom i svim svetima. 

Na kraju je riječ zahvale dekanu, nazočnim profesorima i studentima izrekao don Jenko, koji je studente pozvao na sudjelovanje u duhovnim aktivnostima u okviru duhovnog programa i sadržaja formacije studenata laika KBF-a. Na kraju slavlja dekan je izmolio molitvu odrješenja za sve pokojne profesore, studente i djelatnike KBF-a u Splitu. Liturgiju su čitanjem, pjevanjem i sviranjem animirali sami studenti KBF-a u Splitu.