Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dusni-dan

Dušni dan u Krndiji

Misu na Dušni dan, 2. studenoga 2022., u crkvi Uzvišenja Svetoga Križa u Krndiji, u župi Punitovci – nekada najvećem selu Đakovštine naseljenom Nijemcima koji su protjerani i stradali u logorima u Drugom svjetskom ratu, predslavio je punitovački župnik Ivica Zrno.

Dušni dan u požeškoj katedrali

Na Spomen svih vjernih mrtvih – Dušni dan, 2. studenog 2022. u požeškoj katedrali sv. Terezije od Isusa misu je predslavio požeški biskup Antun Škvorčević, u zajedništvu sa svećenicima djelatnima u središnjim biskupijskim ustanovama i vjernicima grada Požege.

Mons. Uzinić na Dušni dan predvodio misu na groblju Drenova

„Ljubav, vjera i nada, tri su riječi i stožerne kreposti, koje nam doziva u misli Dušni dan, blagdan kada posjećujemo grobove svojih pokojnika“, rekao je riječki nadbiskup Mate Uzinić predvodeći 2. studenog euharistiju pred kapelom na glavnom riječkom gradskom groblju na Drenovi.

Misa zadušnica za sve poginule, preminule i nestale hrvatske branitelje

Središnja misa zadušnica za sve poginule, preminule i nestale hrvatske branitelje slavljena je u srijedu, 2. studenoga, na Dušni dan u zavjetnoj crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu u Zagrebu. Predvodio ju je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan u zajedništvu s velikim brojem vojnih i policijskih kapelana.

Sarajevo: Spomen na sve vjerne mrtve na groblju „Bare“

Na spomen svih vjernih mrtvih, Dušni dan, 2. studenoga na sarajevskom Gradskom groblju „Bare“ vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić predslavio je sv. misu, objavio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

1 2 3 6