Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dusni-dan

Papa slavio euharistiju u Priscilinim katakombama

Ove godine papa Franjo izabrao je Prisciline katakombe za euharistijsko slavlje prigodom obilježavanje Dušnog dana kada se vjernici sjećaju svojih dragih pokojnika. Na povratku u Vatikan sišao je u podzemlje bazilike Sv. Petra, gdje se pred slikom Majke Božje iz 3. stoljeća zadržao u molitvi za svoje preminule prethodnike.

Večernje misno slavlje u đakovačkoj katedrali na Spomen svih vjernih mrtvih

Uz nadbiskupa Đuru Hranića, nadbiskupa u miru Marina Srakića, župnika đakovačke župe Svih svetih Tomislava Ćorluku te četvoricu svećenika koji djeluju u središnjim nadbiskupijskim ustanovama, večernje misno slavlje na Dušni dan 2. studenoga u đakovačkoj je katedrali predvodio pomoćni biskup Ivan Ćurić.

Dušni dan u Ogulinu

Dušni dan tradicionalno je za vjernike ogulinske župe sv. Križa proslavljen 2. studenoga u grobljanskoj crkvi Sv. Jakova na istoimenom gradskom groblju, a misu je predvodio župni vikar Josip Tomljanović, dok je liturgijskom glazbom misu animirao župni zbor.

Kardinal Puljić slavio euharistijsku misu na sarajevskom groblju Bare

Vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Vinko Puljić je 2. studenoga, kada Crkva obilježava Spomen svih vjernih mrtvih ili Dušni dan, predvodio misu ispred kapele na Gradskom groblju Bare u Sarajevu. U koncelebraciji bilo je 15 svećenika među kojima i provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić.

Kardinal Puljić predvodio misu za pokojne nad/biskupe, svećenike, redovnike i redovnice

U petak, 2. studenoga u večernjim satima, na Spomen svih vjernih mrtvih vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Vinko Puljić, uz koncelebraciju četvorice svećenika i asistenciju đakona te uz sudjelovanje redovnica, bogoslova i drugih vjernika, u sarajevskoj katedrali Srca Isusova predvodio je euharistijsko slavlje za pokojne biskupe, svećenike, redovnike i redovnice koji su djelovali na području Vrhbosanske nadbiskupije.

Papin tweet na Dušni dan: Smrt nema posljednju riječ

Na Dušni dan, kada se spominjemo svih vjernih preminulih, papa Franjo putem svojega Twitter računa poslao je novu poruku: Isus je smrti oduzeo posljednju riječ; tko vjeruje u Njega bit će preobražen ljubavlju milosrdnoga Oca za vječni i blaženi život.

1 2