Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dusni-dan

Svi sveti i Dušni dan u Banjoj Luci

Svetkovina Svi sveti i Dušni dan obilježeni su misnim slavljima u crkvama i na brojnim grobljima grada Banje Luke te pojedinačnim blagoslovom grobova, izvijestila je Banjolučka biskupija.

Dušni dan u požeškoj katedrali

Misu za preminule građane Požege predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević na Dušni dan, 2. studenog 2023., u požeškoj katedrali. Pozdravio je kanonike Stolnog kaptola, svećenike iz biskupijskih središnjih ustanova i Župe sv. Terezije, đakone, sestre redovnice, kolegijaše, predstavnike različitih slojeva grada Požege, osobito članove pojedinih udruga i vojnike koji su trenutno u Požegi na odsluženju vojnog roka, izvijestili su iz Požeške biskupije.

Proslava Dušnog dana u đakovačkoj prvostolnici

Za sve vjerne mrtve misu je na Dušni dan, 2. studenoga 2023. u đakovačkoj prvostolnici, predvodio đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić u koncelebraciji s nadbiskupom Đurom Hranićem, katedralnim župnikom Ivanom Lenićem i još osmoricom drugih svećenika središnjih nadbiskupijskih ustanova, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Dušni dan na pulskom Gradskom groblju

Na Dušni dan, 2. studenog, misu na pulskom Gradskom groblju Monte Ghiro predvodio je vlč. Joel Catary, župnik pulske Župe Krista Spasitelja, uz koncelebraciju svećenika pulskih gradskih župa.

Bogoslovi na Dušni dan pohodili Mirogoj

Obilježavajući Spomendan svih vjernih mrtvih, u četvrtak 2. studenoga bogoslovi I., II. i V. godine Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu zajedno s odgojiteljem vlč. Josipom Đurinom pohodili su groblje Mirogoj.

Papa: Dosta je ratova, oni uništavaju život!

Papa Franjo je na Dušni dan, u četvrtak 2. studenog, slavio misu za pokojne na rimskom ratnom groblju Rome War Cemetery, među grobovima vojnika iz zemalja Commonwealtha palih u Drugom svjetskom ratu, objavio je Vatican News.

1 2 3 7