Budi dio naše mreže
Izbornik

Na Udbini održano 8. vojno hodočašće Hrvatske kopnene vojske

Udbina (IKA)

Na Udbini je u četvrtak, 7. rujna, održano 8. vojno hodočašće Hrvatske kopnene vojske, a okupilo je vojnike brigada i postrojbi kopnene vojske iz Slavonije, Dalmacije, Karlovca, Zagreba i drugih krajeva, objavila je Hina.

Dvjestotinjak vojnika prošlo je Križni put i sudjelovalo na misi u Crkvi hrvatskih mučenika, te su kod Spomen križa odali počast poginulim braniteljima iz Domovinskog rata.

Misno slavlje u Crkvi hrvatskih mučenika predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan koji je u svojoj propovijedi podsjetio vojnike da je Udbina i Krbavsko polje prostor mnogih sukoba kroz povijest, te da se ovim hodočašćem odaje počast mučenicima koji su izgubili život u slobodarskim borbama kroz stoljeća.

Osmo je hodočašće tako bilo posvećeno hrvatskoj povijesti, odnosno 14 je postaja križnog puta simboliziralo razne etape hrvatske povijesti.

Na ovom tradiocionalnim hodočašću vojnike su predvodili načelnik Stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj i zamjenik zapovjednika HKoV-a general bojnik Tihomir Kundid, propješačili su put od Vojarne Josip Jović u Udbini i popeli se do Crkve Hrvatskih mučenika.