Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vojno-hodocasce

Održano 31. vojno hodočašće u Mariju Bistricu

Hodočašće katoličkih vjernika, pripadnika oružanih snaga i redarstvenih službi u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici održano je u nedjelju 1. listopada.

Drugi dan 63. Međunarodnoga vojnog hodočašća u Lurdu

Drugog dana 63. Međunarodnog vojnog hodočašća, u subotu 13. svibnja 2023., u Lurdu, hodočasnici iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine slavili su misu u bazilici sv. Pija X i sudjelovali u marijanskoj procesiji sa svijećama.

Svečano otvoreno 63. Međunarodno vojno hodočašće u Lurd

Svečanom povorkom orkestara, stjegova i izaslanstava tridesetak zemalja, u petak 12. svibnja u večernjim satima počelo je u bazilici svetog Pija X. u Lurdu 63. međunarodno vojno hodočašće (P.M.I.) Geslo ovogodišnjeg hodočašća je „…želim da ovdje izgrade kapelicu...“, izvijestio je Vojni ordinarijat u RH.

Misa u bazilici Kraljice Svete Krunice

Hodočasnici 29. vojno-redarstvenog hodočašća u Lurd sudjelovali su u petak, 12. svibnja u jutarnjim satima na euharistijskom slavlju u bazilici Kraljice Svete Krunice (Notre Dame du Rosaire de Lourdes), izvijestio je Vojni ordinarijat u RH.

Počelo 29. vojno hodočašće u Lurd

Dvadeset deveto hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd počelo je u utorak 9. svibnja misom koju je u crkvi Uzvišenja Svetoga Križa u zagrebačkom Sigetu predslavio vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan.

Održan sastanak Koordinacijskog odbora za pripremu hodočašća u Lurd

U sjedištu Vojng ordinarijata u Zagrebu održan je u srijedu 22. ožujka prvi sastanak Koordinacijskog odbora za pripremu i provedbu 29. hodočašća vjernika Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd koje će se održati od 9. do 16. svibnja, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata.

1 2