Budi dio naše mreže
Izbornik

Mons. Vukšić predvodi vojno hodočašće u Lurd iz BiH

Sarajevo (IKA)

Pripadnici Oružanih snaga i Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine, predvođeni vrhbosanskim nadbiskupom i apostolskim upraviteljem Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomom Vukšićem, krenuli su 20. svibnja 2024. na hodočašće u Lurd, izvijestila je Nedjelja.

Pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH su na 23. hodočašće u Lurd krenuli iz Sarajeva. Istoga dana, u večernjim satima pohodili su Župu sv. Ante Padovanskog – Gornja Močila-Sijekovac, gdje su slavili misu. Misu je predvodio nadbiskup Vukšić, a suslavili su župnik vlč. Ivan Tolj, kancelar Vojnog ordinarijata don Josip Tadić, vojni kapelani don Ljubo Zelenika i fra Mario Ostojić te vlč. Antonio Čutura. Pjevanje je predvodio grkokatolički đakon Robert Čabraja.

Nakon mise upriličeno je druženje i večera u prostorijama župnog ureda. Nakon večere, 48 hodočasnika nastavilo je putovanje prema Avignonu, gdje će slaviti misu u katedrali zajedno s hodočasnicima iz Hrvatske koji kreću 21. svibnja.

U Lurdu će od 20. do 28. svibnja sudjelovati na 64. Međunarodnom vojnom hodočašću s vojnicima i policajcima iz više od 40 zemalja. S vojnicima iz BiH hodočasti i general-bojnik Tomo Kolenda, zapovjednik hodočašća brigadir Goran Dujmović, koordinator narednik 1. klase Josip Drmač te Antonio Šutalo.