Budi dio naše mreže
Izbornik

Na vatikanskom trgu postavljena slovenska smreka

Vatikan (IKA)

Na Trgu Sv. Petra u Vatikanu postavljena je u ponedjeljak 30. studenoga 28 metara visoka smreka koja je nakon tri dana stigla iz slovenskoga Kočevja, prenosi Vatican News.

Keramičke jaslice koje će ovoga Božića krasiti Trg Sv. Petra još nisu dovršene, a stižu iz općine Castelli iz talijanske pokrajine Teramo, od 16. stoljeća poznate po keramici. 

Uz smreku promjera 70 cm Vlada Republike Slovenije osigurala je i 36 manjih smreka od 1.5 do 6 metara koje će biti postavljene u službenim prostorijama Svete Stolice i drugim prostorima u Vatikanu, uključujući Vatikanski radio.

Tradicionalna svečanost paljenja svjetla na  božićnoj jelci i blagoslova jaslica održat će se u petak 11. prosinca u 16.30 sati  u nazočnosti kardinala Giuseppea Bertella i biskupa Fernanda Vérgeza Alzage, predsjednika i generalnoga tajnika Uprave Države Grada Vatikana. Jelka i jaslice krasit će vatikanski trg do blagdana Krštenja Gospodinova, 10 siječnja 2021.

Ujutro 11. prosinca papa Franjo će tradicionalno privatno primiti izaslanstva općina koje su ove godine darovale jelku i jaslice. 

Ključne riječi:
jelka i jaslice Vatikan