Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Barišić krstio peto dijete obitelji Mazarekić

Priko Omiš (IKA)

U Župi sv. Petra apostola Priko Omiš u nedjelju 15. listopada umirovljeni splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić krstio je Klaru Mazarekić, peto dijete Marije i Ignacija, a deseto unuče Monike i Ante.

Nakon naviještenog evanđelja o pozvanim gostima na svadbu (Mt 22, 1-14), mons. Barišić je kroz propovijed održao katehezu o milosrđu Crkve koja poziva sve, ali se svi ne odazivaju kao i o onima koji ipak dođu, a ne obuku se u svadbeno ruho koje označava očišćenu dušu kroz sakrament pomirenja. Naglasio je kako je važna neizostavna radost koju vjernik treba osjetiti u susretu s Gospodinom u euharistiji. Ako ta radost izostane, pali smo na ispitu.

Pozabavio se i s matematikom ušavši u dijalog s djecom i mladima koji su mu pomogli izračunati koliko dana ima u tjednu, koliko sati u danu, pa tako sveukupno koliko ima sati u cijelom tjednu, pa je zaključio ako od 168 sati tjedno jedan sat ne možemo darovati Gospodinu, možemo li očekivati radost koju nam je on namijenio ne samo u vječnosti nego i ovdje u životu.

Obitelj krštene Klare, počevši od njezina pradjeda Ignacija koji je prije više desetljeća u Omiš doselio iz Janjeva, Gospodinu daruje ne samo taj nedjeljni sat, nego i mnoge sate kroz tjedan u svakodnevnim misama i mnogim dobročinstvima.

Na kraju mise župnik don Emanuel Petrov pročitao je čestitku apostolskog administratora mons. Želimira Puljića I predao njegov dar u ime Nadbiskupije te najavio njegov dolazak u župu slijedeće nedjelje kada će doći krstiti šesto dijete obitelji Kuvačić i ujedno imati posljednju nedjeljnu misu kao apostolski administrator nadbiskupije jer već u subotu, 28. listopada službu novoga nadbiskupa preuzima mons. Zdenko Križić.