Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Barišić posjetio klauzurne redovnice i čestitao im Božić

Split (IKA)

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić pohodio je na blagdan svetog Ivana, apostola i evanđelista, 27. prosinca benediktinke u Samostanu sv. Nikole u Trogiru te klarise u Samostanu sv. Klare u Splitu.

U radosnom ozračju Kristova rođenja nadbiskup je redovnicama poželio sretan i blagoslovljen Božić, i svakim blagoslovom ispunjenu novu 2019. godinu.

U nagovoru mons. Barišić je naglasio kako Božji Sin – Nebeski migrant ljubavi – dolazi na ovaj svijet rođenjem u štalici, ali se od tud želi preseliti u srce svih ljudi.

Ova Božja ljubav koja je s nebesa pohitala da nas spasi, svojom prisutnošću u životu svakog pojedinca želi mijenjati čovjeka i ovaj svijet graditi u perspektivi Kraljevstva Nebeskog, koje je Kraljevstvo istine i života, svetosti i milosti, pravde, ljubavi i mira!

U slavlju Božjeg Božića kojim se nadilaze razine samo izvanjski ukrašenih proslavâ i govora o univerzalnim vrednotama mira, blagosti i ljubavi, po poniznosti i u molitvi, događa se susret sa živom osobom – Isusom Kristom, izvorom svake ljepote i dobrote, rekao je nadbiskup. Pozvavši redovnice na još snažnije zajedništvo i milosrđe, poželio im je da upravo maleni Isus bude u središtu njihovih samostana i redovničkih zajednica, te da svakodnevno rastu zajedno s Njim u mudrosti, dobi i milosti pred Bogom i ljudima.

Na kraju tih dvaju susreta, nadbiskup je zahvalio redovnicama na molitvama kojima su pratile Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji kojem je Splitsko-makarska nadbiskupija bila domaćin, kao i na molitvi kojom prate njegovo biskupsko služenje te im je pritom darovao zbornik „Oče naš. Jedan je Otac vaš“ i prigodne suvenire izrađene za Susret obitelji.