Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Devčić: Obitelji sve manje nose vjeru u srcima i žive je primjerom

Plešce (IKA)

Riječki nadbiskup Ivan Devčić predvodio je u nedjelju 6. listopada u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Plešcima misu pod kojom je krstio Timoteja, trećeg sina Tanje i Gorana Majetić.

Na misi su suslavili upravitelj župa Plešce i Čabar vlč. Marko Gregić i đakon Ivan Devčić, dok je kum djeteta bio upravitelj župa Kupske doline Josip Tomić.

U propovijedi nadbiskup je roditeljima poručio da budu svjesni odgovornosti odgoja krštenika u vjeri, ali i potaknuo rodbinu i župnu zajednicu da svojim primjerom mladima budu svjedoci vjere. Roditeljski dom prvo je mjesto u kojemu se dijete upoznaje s vjerom i ono roditelje mora vidjeti da mole i da idu na misu.

Također, vjera je veliki dar Božji i moramo malenima pomoći u rastu u vjeri, da raspiruju milosni dar Božji, da to žive i radosno prihvaćaju. Crkva je danas pred velikim izazovima i krizi jer obitelji su u sve većoj mjeri postale samo tradicionalne, a sve manje nose vjeru u svojim srcima i žive je primjerom.

Kriza Crkve je i kriza društva i moramo se probuditi jer vjera ‘na papiru’ ne znači ništa ako nije živa u srcima, poručio je nadbiskup Devčić.

Uz čestitke obitelji, rodbini i kumu, zahvalio je ocu djeteta Goranu Majetiću na zauzetosti u župama goranskoga kraja u kojima pomaže u održavanju crkvenih objekata, sviranju i pjevanju na misama, organizaciji kršćanskog života i župnih druženja, ali prije svega primjeru kršćanskog života. Po završetku misnoga slavlja Majetić je nadbiskupu Devčiću i vlč. Gregiću uručio prigodne darove.

 

Ključne riječi:
Devčić krštenje plešce