Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Gallagher putuje u Albaniju

Vatikan (IKA)

Tajnik za odnose s državama i međunarodnim organizacijama u Državnom tajništvu Svete Stolice mons. Paul Richard Gallagher putuje u Albaniju od 18. do 20. ožujka, objavio je Vatican News.

Državno tajništvo Svete Stolice vijest je objavilo na Twitter profilu. Putovanje se odvija na poziv albanske ministrice za Europu i vanjske poslove Olte Xhaçke i predsjednika Albanske biskupske konferencije monsinjora Angela Massafre. U zemlji su još uvijek živa sjećanja na posjet pape Franje Tirani, 21. rujna 2014., kao i povijesni posjet Ivana Pavla II., 25. travnja 1993. godine.

Prema programu posjeta u subotu, 18. ožujka, mons. Gallagher prvo će boraviti u Tirani, gdje će se susresti s ministricom Oltom Xhaçkom, a zatim u Scutariju, gdje će služiti misu u katedrali i posjetiti Muzej mučenika posvećen onima koji su bili progonjeni za vrijeme komunističkog režima. U nedjelju, 19. ožujka slavit će misu u katedrali u Rreshenu i susresti se s biskupima Biskupske konferencije.

U ponedjeljak, 20. ožujka sastat će se s vjerskim poglavarima u Tirani, predsjednicom republičke skupštine Linditom Nikollom. Također će posjetiti Katoličko sveučilište Naše Gospe od Dobrog Savjeta, katoličku katedralu, pravoslavnu katedralu i džamiju u glavnom gradu Albanije, piše Vatican News.