Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Gallagher u posjetu Sjevernoj Makedoniji

Skopje (IKA)

Tajnik za odnose s državama pri Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskup Paul Richard Gallagher od 16. do 19. lipnja bit će u posjetu Sjevernoj Makedoniji gdje će sudjelovati na Prespanskom forumu 2022. o budućnosti zapadnog Balkana, priopćili su iz strumičke Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja.

U nedjelju 19. lipnja skopski biskup i strumičko-skopski eparh Kiro Stojanov i nadbiskup Gallagher služit će misu u skopskoj katedrali koju je papa Franjo pohodio u svibnju 2019. godine.

Državno tajništvo Svete Stolice oglasilo se priopćenjem o posjetu mons. Gallaghera. Povod službenom posjetu je njegovo sudjelovanje na Prespanskom forumu 2022, platformi za suradnju i mjestu razmjene, te za razgovor o budućnosti zapadnog Balkana u kontekstu moderne europske sigurnosti.

Tijekom trodnevnog posjeta monsinjor Gallagher sastat će se s makedonskim predsjednikom Stevom Pendarovskim, predsjednikom Vlade Dimitrom Kovačevskim koji se 25. svibnja u Vatikanu susreo s papom Franjom, te ministrom vanjskih poslova Bujarom Osmanijem.

Osim toga, mons. Gallagher sastat će se i s makedonskim i ohridskim arhiepiskopom Stefanom i posjetit će Spomen-kuću Majke Tereze.