Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Hranić blagoslovio novouređene prostore KBC-a Osijek

Osijek (IKA)

Đakovačko-osječka nadbiskupija donirala je novčana sredstva Zavodu za urologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek te je nabavljen najmoderniji uređaj za urodinamiku, a zahvaljujući donacijama tvrtke Trust d.o.o. i Zrcalo d.o.o. u potpunosti je opremljena odjelna ambulanta. Stoga je 23. listopada đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, u pratnji ekonoma Ustanove za uzdržavanje klera preč. Mate Gašparovića, posjetio i blagoslovio novouređene prostore Zavoda za urologiju.

Kupovinom uređaja za urodinamiku unaprijedit će se dijagnostika bolesnika s neurourološkim tegobama. Zbog dotrajalosti prethodnog uređaja, ovi zahvati se nisu mogli obavljati nigdje u Slavoniji te su bolesnici iz pet slavonskih županija bili prisiljeni pomoć tražiti u Zagrebu.

Osječki liječnici subspecijalisti prošli su posebnu edukaciju te su spremni nastaviti s radom i unaprjeđivanjem dijagnostike i razvijanjem operativnih tehnika u ovom području, istaknulo je vodstvo Zavoda za urologiju te je zahvalilo svim donatorima na uspješnoj suradnji i iskazanom povjerenju.

Poboljšanje kvalitete života, podizanje zdravstvenog standarda i kvalitete liječenja te briga o pacijentima moraju biti prioritet svakog zdravog i prosperitetnog društva, a upravo to pokazuje gesta Đakovačko-osječke nadbiskupije i drugih donatora.