Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Hranić krstio peto dijete obitelji Matasović

Štitar (IKA)

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predvodio je misno slavlje u Župi sv. Mateja apostola i evanđeliste u Štitaru, u utorak 26. ožujka tijekom kojeg je krstio Mihaela, peto dijete obitelji Ivana i Branke Matasović.

Koncelebrirao je domaći župnik Andrija Owca.

U homiliji je nadbiskup Hranić, tumačeći evanđelje dana, istaknuo uloge apostola Petra, Ivana i Jude u Isusovu okruženju u danima Velikoga tjedna. Životne situacije njih trojice mogu nam i trebaju biti svojevrsni putokazi u životu koji je odgovor na Božju dobrotu. Svi smo različiti, slabi i grešni, ali je važno imati povjerenja u Boga, biti svjesni da je on nas prvi uzljubio.

Govoreći o Božjoj ljubavi koju svi osjećamo u svojim životima naglasio je kako danas krsteći maloga Mihaela i njega želimo uroniti u Božju ljubav, Božju milost i blizinu kako bi on kroz život išao svjestan da je Bog njega prvi uzljubio. Sakramentom krsta i on će sa zajednicom Crkve trajno ispovijedati vjeru u Isusovu dobrotu i ljubav.

Zaključujući homiliju, nadbiskup je rekao da je povjerenje u obitelji jedan od temelja izgradnje društva. Bračnom je paru čestitao što imaju hrabrosti plivati protiv struje ovoga svijeta, biti svjedoci i zdrava alternativa ovome svijetu, svjedoci ljubavi u Boga i povjerenja jedno u drugo.

Nadbiskup je istaknuo kako mu je posebno drago biti osobno prisutan jer je majka maloga Mihaela vjeroučiteljica.