Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Križić krstio šesto dijete u Lovreću

Lovreć (IKA)

Splitsko-makarski nadbiskup Zdenko Križić predvodio je euharistijsko slavlje na blagdan svetog Ivana apostola i evanđelista, u srijedu 27. prosinca, u crkvi Duha Svetoga u Lovreću, za vrijeme kojega je podijelio sakrament krštenja malenome Jakovu, šestome djetetu u obitelji Jurice i Jelene Šamija.

U koncelebraciji su bili: župnik fra Dinko Bošnjak i nadbiskupov tajnik don Renato Pudar.

Nadbiskup se u propovijedi osvrnuo na život svetog Ivana apostola i evanđelista koji nije umro kao mučenik, ali je iskusio progonstvo zbog Isusa i živio mučeništvo ljubavi i služenja. „I to je mučeništvo, iako ne krvlju. Nije lako živjeti ljubav jer to traži stalno darivanje i trošenje svojih snaga u služenju drugima“, istaknuo je.

„Isus postavlja pitanje učenicima ‘Što tražite?’, u trenutku kada mu oni dolaze. Postavlja im to pitanje jer mu nije samo stalo da idu za njim nego ga zanima i motiv zbog čega idu. Osobni odgovor na to pitanje je važan za svakog kršćanina“, naglasio je nadbiskup Križić.

Nadbiskup je čestitao roditeljima na šestom djetetu u obitelji. Istaknuo im je da možda neće moći priuštiti djeci sve ono što će moći oni koji imaju jedno ili dvoje djece. Potakao ih je da pruže djeci ono najvažnije, a to je roditeljska ljubav u kojem će onda ozračju djeca biti bogata i zahvalna. Na kraju homilije nadbiskup je naglasio da su djeca budućnost i najveće blago bez kojeg ni jedan narod i kraj nema budućnosti te zahvalio Bogu za sve obitelji koje se ne boje života.

Na kraju euharistijskog slavlja riječ zahvale uputio je župnik fra Dinko Bošnjak, a svečanost je završila pjesmom i zajedničkim fotografiranjem.