Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Lackner: Suprotstaviti se mržnji na društvenim mrežama

Beč (IKA)

Na početku redovitog zasjedanja Austrijske biskupske konferencije, nadbiskup Franz Lackner rekao je da fenomen porasta mržnje i antisemitizma na društvenim mrežama treba posebno budno promatrati, izvijestili su 7. studenog Katolička novinska agencija (KNA) i Vatican News.

Po ovom pitanju na osobit su način izazvani mladi ljudi u Crkvi, rekao je salzburški nadbiskup Franz Lackner. Govorio je o hitnoj potrebi za „influencerima mira i razumijevanja izvan vlastitih granica“.

„Treba se oduprijeti svim oblicima antisemitizma, bilo da dolaze zdesna ili slijeva. Katolička crkva u Austriji posebno se solidarizira sa Židovima, ne samo zbog krivnje koju je Crkva također snosila u prošlosti“, dodao je. Osim Katoličke crkve, naglasio je da u Austriji sve Crkve i religije stoje jedna uz drugu kada je riječ o miru i koheziji u zemlji.

S obzirom na rat u Svetoj Zemlji, predsjednik Austrijske biskupske konferencije Franz Lackner ponovno je pozvao na mir te izrazio sućut nevinim žrtvama s obje strane. Dodao je da je vrlo zabrinut za sudbinu izraelskih talaca u rukama Hamasa.

Nadbiskup Lackner je u ponedjeljak 6. studenog sudjelovao na okruglom stolu u Beču s čelnicima Crkava, religija i savezne vlade na poziv saveznog kancelara Karla Nehammera. Fokus razgovora u Uredu saveznog kancelara bio je doprinos religija mirnoj koheziji društva kao posljedica terorističkog napada Hamasa na Izrael i eskalacije koja je od tada nastala.