Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: austrijska-biskupska-konferencija

Austrijski biskupi za europske izbore ne daju preporuku, ali ističu kriterije

Podpredsjednik Austrijske biskupske konferencije biskup Linza Manfred Scheuer upozorio je u petak 8. ožujka u Beču na potrebu poštivanja ljudskih prava i ljudskog dostojanstva, ozbiljno shvaćanje krize klime, interese budućih naraštaja, spremnost na solidarnost sa slabima u društvu i poštivanje standarda pravne države, objavio je Kathpress.

Biskup Benno Elbs: Važno je dignuti glas protiv mržnje

Biskup Benno Elbs je u intervjuu za „Vorarlberger Nachrichten“ objavljenom u ponedjeljak 4. ožujka 2024. istaknuo da Katolička Crkva mora zauzeti jasan stav prema ljudskom dostojanstvu i ljudskim pravima, jer bez toga ne bi bilo mirnog suživota u slobodnoj državi, izvijestio je Vatican News.

Biskup Egidije Živković: Solidarnost i sinodalnost važniji su nego ikad

Željezanski biskup Egidije Živković u božićnom intervjuu za „Burgenländische Volkszeitung“ naglasio je da, paralelno sa sinodalnim procesom sveopće Crkve, u svojoj biskupiji želi raditi na pitanjima „koja se već mogu provesti na lokalnoj razini“, izvijestio je 21. prosinca 2023. Vatican News

Nadbiskup Lackner: Suprotstaviti se mržnji na društvenim mrežama

Na početku redovitog zasjedanja Austrijske biskupske konferencije, nadbiskup Franz Lackner rekao je da fenomen porasta mržnje i antisemitizma na društvenim mrežama treba posebno budno promatrati, izvijestili su 7. studenog Katolička novinska agencija (KNA) i Vatican News.

1 2