Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: austrijska-biskupska-konferencija

Nuncij u Austriji potiče biskupe da budu više sinodalni

Apostolski nuncij nadbiskup Pedro López Quintana potaknuo je austrijske biskupe da u svojim biskupijama nastave hrabro živjeti i promicati sinodski proces koji je započeo papa Franjo, izvijestio je u srijedu 15. ožujka Vatican News.

Austrijski biskupi nadaju se svjetlu Kristova mira u tami svijeta

Rođenjem Isusa Krista Bog je poslao svoje svjetlo mira na svijet, čijoj logici moći i sile suprotstavlja nešto sasvim drugo, a upravo u vremenima mnogih kriza Božić je nužan znak nade i utjehe, čulo se u božićnim propovijedima austrijskih biskupa, prenosi Kathpress.

Započelo online plenarno zasjedanje Austrijske BK

Nadbiskup Salzburga i predsjednik Austrijske biskupske konferencije Franz Lackner otvorio je u ponedjeljak 8. ožujka proljetno plenarno zasjedanje Austrijske BK. Četverodnevno zasjedanje održava se online u obliku videokonferencije.

Biskupi BK BiH uputili izraze solidarnosti predsjednicima Austrijske i Francuske biskupske konferencije

Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine 4. studenog iz Sarajeva uputili su predsjedniku Austrijske biskupske konferencije i salzburškom nadbiskupu Franzu Lackneru te predsjedniku Francuske biskupske konferencije i nadbiskupu Reimsa Ericu de Moulins-Beaufortu izraze svoje blizine, kršćanske molitve i ljudske solidarnosti u bolnoj prigodi terorističkih čina, izvijestila je Katolička tiskovna agencija.