Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Nikola Eterović podijelio sakrament potvrde krizmanicima u HKM Würzburg

Würzburg (IKA)

Polaganjem svojih ruku na jedanastero krizmanika u HKM Würzburg nuncij u Njemačkoj i nadbiskup msgr. Nikola Eterović proslavio je sakrament potvrde u nedjelju 12. lipnja 2022. u würzburškoj crkvi St. Josef. 

Na početku misnog slavlja nadbiskupa i okupljene vjernike pozdravio je pastoralni voditelj župne zajednice St. Josef njemački vjeroučitelj Hubert Hemmerich.
U propovijedi nadbiskup Eterović mladim je krizmanicima približio biblijske simbole Duha Svetoga poput oblaka, vjetra i plamenih jezika. Ponajviše je istaknuo kako nam Duh Sveti daruje mogućnost govora u drugim jezicima što se očituje u cijeloj Crkvi koja govori jezicima svih naroda svijeta u kojima je prisutna. Potaknuo je mlade da se nastave truditi upoznavati svoj materinji hrvatski jezik i narodnu kulturu.
Na kraju mise okupljenim vjernicima obratio se i župnik HKM Würzburg fra Ivan Penava zahvalivši roditeljima na odvažnosti da u današnjem liberalnom svijetu svoju djecu odgajaju u katoličkoj vjeri i hrvatskoj tradiciji. Posebno se obratio mladim krizmanicima zaželjevši im da prepoznaju darove Duha Svetoga u svojem osobnom životu i da ih ostvare unutar svoje kršćanske zajednice.