Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Puljić blagoslovio učenike i djelatnike Katoličke osnovne škole u Zadru

Zadar (IKA)

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić blagoslovio je u utorak 18. siječnja učenike i djelatnike Katoličke osnovne škole Ivo Mašina na Bokanjcu u Zadru. 

Nadbiskup se iz zbornice preko školskog razglasa obratio učenicima koji su se nalazili u svojim učionicama te su ga istovremeno svi čuli u njihovim razredima dok je predvodio obred blagoslova. Potom je nadbiskup otišao posebno u svaku učionicu gdje je razrede poškropio blagoslovljenom vodom. 

Učenici su razdragano dočekali nadbiskupa, neki su mu postavili i pitanja, kao npr., koliko dugo je biskup, je li mu teško biti svećenik, otkad nosi biskupski križ koji je imao. Na odgovor da ga je dobio od sv. Ivana Pavla II. u Rimu 1984. g., djeca su zadivljeno reagirala kako je to dar od Pape, kao pojam velike osobe.

Nadbiskup je osobito pohvalio crteže učenika koji su jako lijepo za svoju dob nacrtali zadarsku katedralu Sv. Stošije. Rekao je učenicima neka pozdrave svoje roditelje te da je taj blagoslov i njima upućen.

Nadbiskup je poželio blagoslov njihovu životu, radu, poučavanju, zajedništvu, da im školska godina bude uspješna. „Neka škola bude mjesto gdje će se učenici i učitelji upućivati u riječ istine, slijediti nauk kršćanskog života i srcem prianjati uz Krista Učitelja“, rekao je mons. Puljić, istaknuvši kako je blagoslov svima potreban.

„Blagoslovom želimo da Bog bude prisutan u našem životu, kući, obitelji, školi, na radnom mjestu. Kad je Bog s nama, manje je lošega što može nauditi našem životu. Blago – sloviti znači dobro govoriti, drugima dobro željeti i na njih dobrotu zazivati. S kršćanstvom je došao i čin blagoslivljanja. Zadaća i dužnost kršćana je blagoslivljati i drugima blagoslov donositi“, poručio je nadbiskup Puljić.