Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Puljić pohodio Katoličku osnovnu školu Ivo Mašina u Zadru

Zadar (IKA)

Djeca Katoličke osnovne škole 'Ivo Mašina' u Zadru priredila su u četvrtak, 23. prosinca božićnu priredbu u predvorju svoje škole koju je pratio i zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Djeci je nadbiskup uputio božićnu i novogodišnju čestitku.

Zadarska djeca su u kreativnoj scenografiji izvela božićne igrokaze, pjesme, recitacije, s porukom kako je Božić obiteljski blagdan i rođendan Isusa za čije je rođenje važno pripremiti svoje srce da ga Novorođeni pohodi.

Don Roland Jelić, ravnatelj škole, zahvalio je učenicima na trudu uloženom u maštovitu pripremu i čestitao im na svemu što su učinili.

„Prvo polugodište za nas je bilo bogato. Lijepo proslavite Božić u svojim obiteljima – da Božić ne budu samo jelka, pokloni, nego da se Isus rodi u vašem srcu i da postanemo bolji ljudi. Na to nas Isus poziva“, poručio je don Roland djeci i roditeljima.

Nadbiskup Puljić zahvalio je djeci na ljepoti scenskih prikaza, na duhovnim, duhovitim i važnim porukama o značenju Božića koje su uputili, kao i na glumačkom ostvarenju, što su svojim glasom i instrumentima protkali bitni sadržaj Božića.

„Božić je povijesni događaj Isusovog rođenja, ali taj događaj nadilazi naše pojmove. To je otajstvo koje nam je blisko. Svi mi u obitelji doživljavamo da nam je Božić drag. Neka vam blagdan Isusovog rođenja bude dan radosti i opuštanja“, poželio im je zadarski nadbiskup.

Katoličku osnovnu školu ‘Ivo Mašina’ u Zadru pohađa 150 učenika u dva prva razreda i po jednom razrednom odjeljenju zaključno s petim razredom.