Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zadar

Misa za mlade u crkvi Sv. Dimitrija

Misu za mlade u crkvi Sv. Dimitrija u Zadru i euharistijsko klanjanje pred Presvetim predvodio je u srijedu 1. srpnja o. Arek Krasicki. 

Župa sv. Petra u zadarskim Pločama proslavila svoga zaštitnika

Svetkovina sv. Petra i Pavla svečano je proslavljena u Župi sv. Petra u Pločama u Zadru u ponedjeljak 29. lipnja. Svečano večernje misno slavlje u župnoj crkvi sv. Petra i procesiju s kipom sv. Petra kroz taj rubni gradski predio predvodio je umirovljeni šibenski biskup Ante Ivas.

Pokop Ivice Matešića Jeremije

Vojni časnik Ivica Matešić Jeremija (61), brigadir HV-a u miru i vojno-diplomatski predstavnik RH, književnik i publicist, hrvatski domoljub i angažirani vjernik laik rodom iz zadarskog predjela Arbanasi, dobitnik Velike srebrne plakete Vojno-diplomatskog zbora u Rimu (2008.) te dva posebna priznanja pape Ivana Pavla II., pokopan je u utorak 23. lipnja na Gradskom groblju u Zadru. 

Svetkovina Tijelova u katedrali sv. Stošije

Na svetkovinu Tijelova u četvrtak 11. lipnja, svečano misno slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Nakon mise, u katedrali je bilo  klanjanje pred Presvetim, a na kraju euharistijskog klanjanja nadbiskup Puljić je blagoslovio puk s Presvetim oltarskim sakramentom.

1 2 3 9