Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zadar

Zadar: Održan program za mlade „Prava ljubav čeka“

Dvodnevni program 'Prava ljubav čeka' o temi predbračne čistoće i teologiji tijela čiji je predavač Josip Matezović, vjeroučitelj iz Vinkovaca, završen je u nedjelju 10. studenog u dvorani samostana Školskih sestara franjevki u Arbanasima u Zadru.

Prof. dr. Matulić o novom Zakonu o pobačaju: „Supstancijalne promjene zapravo u zakonu nisu moguće“

Nema sadržajne, ključne kvalitativne razlike u Zakonu o pobačaju iz 1978. g. koji je na snazi u Hrvatskoj četrdeset godina i novoga zakona o pobačaju koji je Hrvatski sabor na prijedlog Vlade RH dužan donijeti, s uputom kakvu je naložio Ustavni sud RH. Drugim riječima, nema bitne razlike između Zakona o pobačaju u Hrvatskoj koji je donesen u komunizmu i zakona koji su već na snazi u europskim demokratskim i liberalnim zemljama, a dozvoljavaju pobačaj.

Fra Andrija Bilokapić: „Blagoslov patnje uputio je sv. Franu prema Evanđelju“

Svetkovina sv. Frane svečano je proslavljena u drevnoj samostanskoj crkvi Sv. Frane u Zadru u petak 4. listopada svečanim večernjim misnim slavljem koje je u zajedništvu s osmoricom svećenika predvodio fra Andrija Bilokapić, provincijal Franjevačke provincije sv. Jeronima čije je sjedište u zadarskom samostanu sv. Frane.

Biskup Jezerinac: „Demografska politika je pitanje odnosa prema čovjeku i životu“

Na svetkovinu Velike Gospe, u četvrtak 15. kolovoza, središnje večernje koncelebrirano slavlje u drevnom svetištu Gospe Maslinske za oltarom ispred župne crkve Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru predvodio je umirovljeni vojni biskup u RH Juraj Jezerinac, a nakon mise i procesiju ulicama Belafuže s čudotvornom slikom Gospe Maslinske.

Relikvija Bl. Miroslava Bulešića, svećenika marijanske duhovnosti - dar zadarskoj župi Uznesenja BDM

Duhovna priprava za proslavu Velike Gospe u devetstoljetnom zadarskom svetištu Gospe Maslinske na Belafuži bila je u znaku svečanog spomena bl. Miroslava Bulešića koji je svoje svećeništvo živio u osobitom predanju i posveti Majci Božjoj. Dvodnevni pohod tom svetištu mr. vlč. Ilije Jakovljevića, vicepostulatora Bulešićeve kauze, završen je u utorak 13. kolovoza u župnoj crkvi Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru.

Blagoslov spomen-ploče i tribina o zaslužnom svećeniku, hrvatskom skladatelju don Mihovilu Miji Čurkoviću

Don Mihovil Mijo Čurković (1852.-1936.) zaslužni je zadarski svećenik i istaknuti hrvatski skladatelj, autor stihova i glazbe poznate pjesme „Čuj nas Majko, nada našo“, koja je među najizvođenijim pučkim marijanskim pjesmama Crkve u Hrvata. Ujedno je i autor glazbe također među pukom opće prihvaćene pjesme 'Oj ti dušo, duše moje, čuvao te dobri Bog'.

1 2 3 7