Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zadar

Nuncij Lingua predvodio misu na svetkovinu sv. Stošije

„Anastazija je jako moderna jer i danas postoji Dioklecijan i ima mnogo progonjenih kršćana“, rekao je apostolski nuncij u Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua predvodeći misu u zadarskoj katedrali 15. siječnja, na svetkovinu sv. Stošije, zaštitnice Zadarske nadbiskupije. Homiliju donosimo u cijelosti.

U Zadru predstavljen „Kotorski misal Sv. Jakova od Lođe“

Knjigu „Kotorski misal Sv. Jakova od Lođe“ predstavili su u četvrtak 12. prosinca u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa „Zmajević“ u Zadru dr. fra Domagoj Volarević, OFM s KBF-a u Splitu i prof. dr. Josip Lisac. Prigodne govore uputili su zadarski nadbiskup Želimir Puljić i Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, nakladnika toga vrijednog fototipskog izdanja koje predstavlja europski spomenik nulte kategorije dalmatinsko – dukljanske katoličke tradicije.

Dan volontera u Caritasu Zadarske nadbiskupije

Međunarodni Dan volontera obilježen je u četvrtak 5. prosinca u Pučkoj kuhinji Caritasa Zadarske nadbiskupije kada su obroke korisnicima dijelili predstavnici Zadarske nadbiskupije, Grada Zadra i Zadarske županije.

Blagdan sv. Krševana proslavljen u Zadru

Blagdan sv. Krševana, zaštitnika Grada Zadra, proslavljen je u subotu 23. studenog svečanom Večernjom u katedrali sv. Stošije u Zadru koju je predvodio mons. Josip Lenkić, generalni vikar i kancelar Zadarske nadbiskupije.

Zadar: Održan program za mlade „Prava ljubav čeka“

Dvodnevni program 'Prava ljubav čeka' o temi predbračne čistoće i teologiji tijela čiji je predavač Josip Matezović, vjeroučitelj iz Vinkovaca, završen je u nedjelju 10. studenog u dvorani samostana Školskih sestara franjevki u Arbanasima u Zadru.

Prof. dr. Matulić o novom Zakonu o pobačaju: „Supstancijalne promjene zapravo u zakonu nisu moguće“

Nema sadržajne, ključne kvalitativne razlike u Zakonu o pobačaju iz 1978. g. koji je na snazi u Hrvatskoj četrdeset godina i novoga zakona o pobačaju koji je Hrvatski sabor na prijedlog Vlade RH dužan donijeti, s uputom kakvu je naložio Ustavni sud RH. Drugim riječima, nema bitne razlike između Zakona o pobačaju u Hrvatskoj koji je donesen u komunizmu i zakona koji su već na snazi u europskim demokratskim i liberalnim zemljama, a dozvoljavaju pobačaj.

1 2 3 8