Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Vukšić pohodio župu i sestre Klarise u Brestovskom

Brestovsko (IKA)

Na blagdan sv. Stjepana prvomučenika u ponedjeljak 26. prosinca vrhbosanski nadbiskup i metropolit Tomo Vukšić posjetio je Župu Rođenja Blažene Djevice Marije i sestre klarise u Samostanu sv. Klare u Brestovskom, objavila je KTA.

U župnoj kući u Brestovskom primio ga je župnik fra Mirko Majdandžić, član Franjevačke provincije Bosne Srebrene, sa svojim suradnicima i suradnicama. Nakon međusobnog čestitanja župnik fra Mirko upoznao ga je ukratko s načinom na koji su obilježi došašće i proslavili Božić, kao i s trenutnom stanje u toj župi.

Nadbiskupa Vukšić zatim su primile sestre klarise na čelu s opaticom s. M. Hijacintom Batinić. Nakon što je sestrama čestitao Božić i božićne blagdane, nadbiskup Vukšić se u razgovoru zanimao za stanje u samostanu i obećao molitvenu i konkretnu podršku samostanu i ubuduće. Sestre klarise su obećale pratiti svojim molitvama njega i potrebe nadbiskupije te zahvalile za podršku svima koji im pomažu u duhovnom i materijalnom smislu.  Samostan sv. Klare u Brestovskom udaljen je pedesetak kilometara zapadno od Sarajeva, objavila je KTA.