Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vrhbosanski-nadbiskup-tomo-vuksic

Susret patrijarha Porfirija i nadbiskupa Vukšića

U središtu patrijaršije Srpske Pravoslavne Crkve u Beogradu u utorak 14. lipnja susreli su se patrijarh SPC-a Porfirije i vrhbosanski nadbiskup metropolit Tomo Vukšić, izvijestila je Vrhbosanska nadbiskupija.

Nadbiskup Vukšić na proslavi sv. Antuna u Beogradu

Večernju misu u ponedjeljak 13. lipnja na svetkovinu sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika župe i samostana Sv. Ante u Beogradu, predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini Tomo Vukšić u zajedništvu s beogradskim nadbiskupom i metropolitom Stanislavom Hočevarom, objavljeno je na mrežnoj stranici Beogradske nadbiskupije.

Nadbiskup Vukšić uputio čestitku kardinalu Zuppiju

Predsjednik Biskupske konferencije BiH mons. Tomo Vukšić, vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, uputio je u četvrtak 26. svibnja čestitku nedavno imenovanom predsjedniku Talijanske biskupske konferencije kardinalu Matteu Zuppiju, prenosi KTA.

Okrugli stol "Crkva i mediji"

Središnji dio obilježavanja Svjetskog dana medija 24. svibnja bio je okrugli stol na temu "Crkva i mediji", organiziran na Hrvatskome katoličkom sveučilištu u prigodi objave istoimene antologije tekstova o sredstvima društvenih komunikacija od 1936. do 2021. Antologiju su objavili Hrvatska biskupska konferencija i Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine. Okruglim stolom moderirao je zamjenik pročelnika Odjela za komunikologiju HKS-a doc. dr. sc. Anto Mikić

Bajramska čestitka nadbiskupa Vukšića

Povodom Ramazanskog Bajrama, kojega muslimani slave 2. svibnja, vrhbosanski nadbiskup i predsjednik Biskupske konferencija Bosne i Hercegovine Tomo Vukšić uputio je čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice Huseinu ef. Kavazoviću, izvijestila je Vrhbosanska nadbiskupija.

Nadbiskup Vukšić predslavio misu za žrtve pandemije i za mir u Ukrajini

Dopredsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, u ponedjeljak 7. ožujka 2022. u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, u zajedništvu s nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim u miru kardinalom Vinkom Puljićem, predvodio je euharistijsko slavlje za žrtve pandemije i za mir u Ukrajini, izvijestila je Katolička tiskovna agencija.

Sućut vrhbosanskih nadbiskupa premijeru Plenkoviću

„Neka vjera u život vječni obriše suze svih članova obitelji, prijatelja i poznanika, a nada u vječni život i ponovni susret sa svojim dragim pokojnicima svima vama, koji tugujete, neka bude utjeha u trenucima žalosti", stoji u sažalnici vrhbosanskih nadbiskupa predsjedniku Vlade RH.