Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Vukšić primio o. Rafala Wilkowskog

Sarajevo (IKA/KTA)

Vrhbosanski nadbiskup metropolit Tomo Vukšić primio je u četvrtak 25. svibnja u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu generalnog tajnika karmelskoga reda za sestre iz Rima o. Rafala Wilkowskog i poglavara karmelskoga samostana na Buškom Jezeru i duhovnika sestara, o. Jakova Kuharića koji se nalaze u pohodu karmelićankama u samostanu u Sarajevu.

Na susretu je nazočio i vrhbosanski nadbiskup u miru kardinal Vinko Puljić.

Otac Rafal zahvalio je nadbiskupu Vukšiću za brigu i lijepu suradnju s karmelićankama, a nadbiskup je obećao svoju podršku kontemplativnim zajednicama koje smatra vrlo važnim za duhovni život cijele nadbiskupijske zajednice.

Inače, počeci kontemplativne zajednice na Stupu sežu u 1988. kada je tadašnji vrhbosanski nadbiskup Marko Jozinović pozvao sestre iz samostana u Brezovici na osnivanje samostana u Vrhbosanskoj nadbiskupiji. Krajem listopada 1990. blagoslovljen je kamen temeljac novoga karmela i užurbano se radilo na izgradnji samostana. Izgradnju je podržao i novoizabrani vrhbosanski nadbiskup Vinko Puljić. Međutim, zbog ratnih događanja dolazak sestara na Stup odgođen je sve do 2000. kada je napravljen postojeći samostan zajedno s crkvom te su te godine došle i prve sestre.