Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: karmelicanke

Prodaja rukotvorina za siromašnu djecu u Nigeriji

Misijska skupina župe Duha Svetoga i ove je godine na treću nedjelju došašća 16. prosinca pred nekoliko crkvi u Slavonskom Bodu prodavala svoje rukotvorine, koje su izrađivali tijekom godine u kreativnoj radionici u kapeli Majke Terezije u naselju Matije Ivanića.

„Zamkovci“ u brezovičkom karmelu

Članovi karmelske molitvene zajednice „Zamak“ iz zagrebačkih Remeta i drugih dijelova grada, pod vodstvom karmelićanina br. Joška Purka posjetili su u nedjelju 16. prosinca karmelićanke u karmelu u Brezovici.

Svetkovina sv. oca Ivana od Križa u Karmelu u Breznici Đakovačkoj

U samostanu karmelićanki u Breznici Đakovačkoj 14. prosinca jutarnjim euharistijskim slavljem proslavljena je svetkovina crkvenog naučitelja i serafskoga oca karmelskoga Reda, sv. Ivana od Križa. Misno slavlje predvodio je tajnik Hrvatske karmelske provincije o. Alen Mažić u koncelebraciji s provincijalom Hrvatske provincije Družbe Isusove o. Daliborom Renićem te asistenciju dvojice bogoslova iz Đakova.

Svetkovina sv. Ivana od Križa u Stepinčevu karmelu

Župni vikar u zagrebačkim Sesvetama Tomislav Šagud otvorio je u petak 14. prosinca svečanim misnim slavljem, proslavu svetkovine sv. Ivana od Križa, naučitelja Crkve, mistika i pjesnika, duhovnog Oca karmela.