Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: karmelicanke

Duhovna obnova za srednjoškolke

U kući Betanija, kod Milosrdnih sestara Sv. Križa u Đakovu, od 1. do 3. ožujka 2024. održana je duhovna obnova za srednjoškolke, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Prva proslava svetkovine Presvetoga Srca Isusova u gospićkom Karmelu

Središnjim misnim slavljem koje je u petak 16. lipnja, na svetkovinu Presvetog Srca Isusova predvodio generalni vikar Gospićko-senjske biskupije mons. Marinko Miličević, po prvi je put proslavljena svetkovina titulara nedavno otvorenog samostana klauzurnih sestara karmelićanki u Gospiću.

Nadbiskup Vukšić primio o. Rafala Wilkowskog

Vrhbosanski nadbiskup metropolit Tomo Vukšić primio je u četvrtak 25. svibnja u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu generalnog tajnika karmelskoga reda za sestre iz Rima o. Rafala Wilkowskog i poglavara karmelskoga samostana na Buškom Jezeru i duhovnika sestara, o. Jakova Kuharića koji se nalaze u pohodu karmelićankama u samostanu u Sarajevu.

U samostanu Bezgrešne Kraljice Karmela u Sarajevu za prioricu izabrana s. M. Jelena od Krista Kralja

U skladu s odredbom Dikasterija za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života, u samostanu Bezgrešne Kraljice Karmela u Sarajevu, u utorak 28. ožujka održan je izborni kapitul pod predsjedanjem vrhbosanskog nadbiskupa Tome Vukšića. Karmelska sestarska zajednica za prioricu svoga samostana izabrala je s. M. Jelenu od Krista Kralja (Jelicu Lipić), izvijestila je KTA.

1 2 3 6