Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: karmelicanke

Prvi dan trodnevnice za Stepinčevo u Stepinčevu Karmelu

U godini znamenitih jubileja bl. Alojzija Stepinca - 125. obljetnice njegova rođenja i 25. obljetnice beatifikacije - vjernici i sestre karmelićanke iz Brezovice pripremali su se za njegov blagdan trodnevnom duhovnom pripravom. Misno slavlje prvog dana trodnevnice, u utorak 7. veljače predvodio je vlč. Željko Nestić, župnik župe bl. Alojzija Stepinca u Dugoj Resi.

Hodočasnici iz Slavonije u sarajevskom Karmelu

Nakon proslave svetkovine svete Terezije Avilske u nedjelju 16. listopada, Samostan Bezgrešne Kraljice Karmela bosonogih karmelićanki u Sarajevu posjetili su, po povratku iz Međugorja, župljani župe Tordinci te filijala Antin i Korog iz Đakovačko-osječke nadbiskupije predvođeni vlč. Josipom Erjavcem.

Proslava svete Terezije Avilske u sarajevskom Karmelu

Sestre karmelićanke u sarajevskom naselju Stup proslavile su u subotu, 15. listopada, blagdanu svoje majke i obnoviteljice sv. Terezije Avilske u zajedništvu s bogoslovima Franjevačke provincije Svetog Križa Bosne Srebrene i njihovim odgojiteljem fra Danijelom Nikolićem.

U Karmelu u Brezovici proslavljen blagdan sv. Male Terezije

Svečanom euharistijom koju je slavio kanonik mons. Ivan Miklenić te popodnevnom misom koju je predvodio župnik u Brdovcu vlč. Danijel Hačko, proslavile su karmelićanke, kao i brojni svetičini štovatelji, blagdan sv. Male Terezije, najmlađe naučiteljice Crkve, u subotu 1. listopada u Stepinčevu Karmelu u Brezovici.

Breznica Đakovačka: Sprovod karmelićanke s. Marije od Isusa

Misom zadušnicom i sprovodnim obredima koje je predvodio đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić, sestre karmelićanke iz Breznice Đakovačke oprostile su se 16. rujna s pokojnom sestrom Marijom od Isusa (Mila Ivanković) koja je okrijepljena svetim sakramentima preminula 14. rujna u 82. godini života i 60. godini redovničkih zavjeta.

1 2 3 6