Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Vukšić susreo se s ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske

Sarajevo (IKA)

Vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić, zajedno s generalnim vikarom mons. Slađanom Ćosićem i prepoštom stolnoga kaptola mons. Pavom Jurišićem susreo se u četvrtak 23. studenoga s ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radman, izvijestila je KTA.

Tijekom razgovora nadbiskup i ministar su razmijenili mišljenja o stanju u Bosni i Hercegovini kao i u Nadbiskupiji. Nadbiskup je podržao proces europskih integracija Bosne i Hercegovine i zahvalio ministru Grliću Radmanu za pomoć koju Republika Hrvatska pruža na tom putu te za pomoć koju pruža Crkvi i ljudima u Bosni i Hercegovini.

Susretu su nazočili i ravnatelj Uprave za jugoistočnu Europu Stribor Kikerec, načelnik Sektora za planiranje politika Antun Buklijaš, načelnica Sektora za COREPER II Dubravka Kobaš Luči, , načelnik Sektora za jugoistočnu Europu i proces proširenje Matija Očuršćak, voditeljica Službe za prijenos znanja Dubravka Smolić Vlaić, voditelj Službe za Bosnu i Hercegovinu Danijel Gortan, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Ivan Sabolić i ministar savjetnik Mladen Glavina.