Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Zgrablić primio pobjednike Vjeronaučne olimpijade Zadarske nadbiskupije

Zadar (IKA)

Zadarski nadbiskup Milan Zgrablić primio je u četvrtak, 23. svibnja, u Salonu Nadbiskupskog doma u Zadru osmoškolske i srednjoškolske pobjednike Vjeronaučne olimpijade Zadarske nadbiskupije.

Pobjedničku ekipu Osnovne škole Šime Budinića iz Zadra, čija je mentorica Blaženka Marčina čine učenici: Filip Mišulić, Ivan Jednaković, Josip Jednaković i Ante Vucić.

U kategoriji srednjih škola, pobjedničku ekipu Gimnazije Jurja Barakovića iz Zadra, čiji je mentor Slobodan Šarić čine učenici: Lada Lukšić, Luciano Smoljan, Sara Valjin, Lara Šušić i Agata Ražov.

Nadbiskup je pohvalio sve učenike koji su sudjelovali na Olimpijadi za njihov trud i rad. Ekipama koje je primio čestitao je na osvojenom prvom mjestu. Rekao je kako je još važnije to što su nešto naučili o socijalnom nauku Crkve, što je bila i tema Olimpijade.

„Upoznajući Crkvu, upoznajete našu vjeru, kako se vjera živi i svjedoči, koliko je ljepote i koje je blago i bogatstvo u vjeri sadržano“, poručio je vjeroučenicima mons. Zgrablić . Dodao je i kako je uloženi trud u svladavanju znanja za Olimpijadu doprinos njihovom osobnom vjerničkom rastu.

Nadbiskup je učenike i prigodno darovao.

Na susretu su bili i predstojnik Katehetskog ureda Zadarske nadbiskupije don Gašpar Dodić i generalni vikar Zadarske nadbiskupije don Ante Sorić.