Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskupijsko natjecanje iz vjeronauka za osnovne škole u Zagrebačkoj nadbiskupiji

Zagreb (IKA)

Nadbiskupijsko natjecanje iz vjeronauka za osnovne škole u Zagrebačkoj nadbiskupiji održano je 15. ožujka u prostorijama Ureda za vjeronauk u školi, (Zagreb, Branjugova 1).

Ove je godine zbog epidemiološke situacije ta razina natjecanja provedena isključivo kroz pisani test, kojem su učenici pristupili spremno i veselo. Okupili su se u dvorani prije samog natjecanja, kada je u ulozi domaćice učenike i njihove mentore pozdravila prof. dr. sc. Valentina Mandarić poticajnom uvodnom molitvom, a nakon nje obratio im se preč. Marko Kovač, kancelar, istaknuvši žar kojim se učenici natječu, a koji se krije i u imenu sv. Ignacija Loyolskog koji je ovogodišnji bitan dio građe za natjecanje. U želji da učenicima ovaj događaj bude lijep, svi su zajedno ponovili geslo sv. Ignacija: Sve na veću slavu Božju.

Nadbiskupijsko povjerenstvo činili su prof. dr. sc. Valentina Mandarić, dr. sc. Gordana Barudžija, Anita Vranić, Ivanka Petrović, Tomislav Krušlin, Petra Pintar i Sanja Plevko. Testovi su vrednovani, žalbi nije bilo te je konačni poredak natjecateljskih ekipa sljedeći (aritmetička sredina bodova cijele ekipe):

  1. OŠ Dragutina Tadijanovića (mentor Plamenko Nosić) – 94,25
  2. OŠ E. Kvaternika iz Velike Gorice (mentorica Nataša Čurić) – 93,50
  3. OŠ Pantovčak (mentorica s. Monika Brčić) – 87,25
  4. OŠ Borovje (mentorica Željkica Kraljević) – 71,25
  5. OŠ Ksavera Šandora Gjalskog iz Zaboka (mentorica Ksenija Miškulin) – 67,75
  6. OŠ Alojzija Stepinca (mentorica Dragica Lovrić) – 66,25
  7. OŠ Žakanje (mentorica Gabi Tomašić) – 46,75
  8. OŠ Žitnjak (mentorica Vera Javni) – 31,75

Nakon proglašenja učenici i mentori dobili su simbolične darove, koje je uručila prof. dr. sc. Valentina Mandarić, te su se zajedno fotografirali za uspomenu.