Budi dio naše mreže
Izbornik

Najavljen Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Opuzenu

Opuzen (IKA)

Na konferenciji za medije u utorak 4. lipnja najavljen je Hod za život, obitelj i Hrvatsku koji će 8. lipnja biti održan, po prvi put, u Opuzenu.

„Građani Opuzena okupili su se u ovoj inicijativi, jer žele zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji. Pravo na život prvo je od svih prava! Ne postoji pravo na prekid života nedužnog ljudskog bića u majčinoj utrobi. Ove godine kroz Hod za život podsjećamo i sebe i druge koliko je važno zaštititi svaki ljudski život. Osobito onaj najnezaštićeniji – život djeteta u majčinoj utrobi. Činjenica je da pobačaj zaustavlja otkucaje srca. Ne želimo da se u Hrvatskoj ijednom ljudskom biću nasilno zaustavljaju otkucaji srca“, rekla je članica organizacijskog tima Hoda za život u Opuzenu Maja Vučković.

„Mi hodamo za sve one majke koje u trenutku najveće životne krize nemaju podršku obitelji i društva. Istraživanja pokazuju da 75 % žena koje su imale pobačaj kažu da su to učinile zbog ekonomskih razloga ili pritiska okoline. Pobačaj nikad nije rješenje. Niti za majku. Niti za dijete. Niti za oca. Mi koji živimo u demokraciji imamo obavezu boriti se za poštivanje prava na život svakog čovjeka. Dužnost nam je biti glas onih koji se ne čuju. I zato želimo poslati jasan zahtjev za zakonskom zaštitom života! Mi i ovim putem očekujemo od političara, ohrabrujemo sve one koji nas predstavljaju na lokalnoj i nacionalnoj razini, da štite temeljno ljudsko pravo – pravo na život, jer svaki život je vrijedan. Svaki život oplemenjuje! Ovaj snažan pokret – Hod za život, obitelj i Hrvatsku, pokazuje kako iz godine u godinu, osim rastućeg broja ljudi koji dolaze na Hod, raste i broj gradova u kojima se organizira. To je ona Hrvatska prema kojoj mi želimo ići. Želimo da nam Hrvatska bude zemlja u kojoj se poštuje svaki ljudski život od začeća do prirodne smrti“, istaknula je koordinatorica Hoda Ana Postrimovski.

„Svako dijete željeno je od nekoga! Nikada, baš nikada ne pomažemo majci, tako da joj pomognemo da prekine život svojeg djeteta. Usmrćivanje djeteta ni u kojem slučaju nije izraz suosjećanja ili pomoći. I zato zagovaramo nultu toleranciju prema nasilju nad nerođenom djecom. Uvijek pomažemo ženi kada joj pomognemo zaštititi život svojeg sina ili kćeri. Nadamo se da će Hod za život pronijeti sve ove važne poruke kroz cijelu Hrvatsku“, izjavila je članica organizacijskog tima Jelka Barba.

„Majčinski poziv, odnosno požrtvovno ulaganje ljubavi, zdravlja, vremena i novca u svoju djecu, nije samo izvor osobne radosti i ispunjenja za brojne naše sugrađanke, već i ulaganje u najveću objektivnu društvenu vrijednost – čovjeka. Tužno je da danas upravo žene iz pozicije političke moći stigmatiziraju one žene i majke koje se odlučuju potpuno posvetiti odgoju djece i brizi za obitelji. Suosjećamo i sa svakom majkom koja se suočava s teškom dijagnozom svojeg djeteta, kao i sa svim roditeljima koji nose teško breme bolesti sa svojom djecom. Upravo ovim Hodom svima njima izražavamo i podršku i ohrabrenje“, naglasila je članica organizacijskog tima Martina Vrankić.