Budi dio naše mreže
Izbornik

Najavljen šesti Hod za život u Zagrebu i prvi u Imotskom

Zagreb (IKA)

Hod za život, obitelj i Hrvatsku koji će se u subotu 29. svibnja održati u Zagrebu i Imotskom pod geslom „Za zaštitu svakog ljudskog života, bez diskriminacije“ predstavljen je na konferenciji za medije u srijedu 26. svibnja.

„Ove godine treću godinu za redom u tjednu zagrebačkog Hoda za život vijore se zastave Hoda za život na osam lokacija. Drago nam je da svi mi, građani Zagreba koji plaćamo poreze i prireze, radimo i živimo u ovom gradu te doprinosimo na razne načine njegovom rastu i razvoju – imamo priliku i na ovaj način iskazati svoje vrijednosti i založiti se za ono što nam je važno zakonsku i svaku drugu zaštitu ljudskog života od začeća do prirodne smrti“, rekla je koordinatorica Hoda za život u Zagrebu Andreja Kotnik.

„Smatram svojom građanskom dužnošću zalagati se u demokratskom društvu za život i protiviti se prekidanju života nerođene djece ili ideji da bi se stare ljude ubijalo kroz eutanaziju. U ovu ćemo subotu hodati u radosnoj povorci koja se okuplja ovdje na Trgu Republike Hrvatske (HNK) u 11 sati, a hodat ćemo Frankopanskom ulicom do Trga bana Jelačića, pa onda Praškom ulicom te će Hod završiti na Zrinjevcu gdje će biti održan prigodan program“, istaknuo je koordinator Hoda za život Luka Hudinčec.

„Hodom za život diljem Hrvatske, veliki broj građana pokazuje da traže uvažavanje znanstvenih činjenica koje izvan svake sumnje potvrđuju da život svakoga od nas počinje začećem. Pravo na život, temeljno je ljudsko pravo! Trudnice i majke male djece su danas najdiskriminiranije osobe na tržištu rada. Iako zakon o radu zabranjuje otpuštanje trudnica ili majki na rodiljnom dopustu – mnoge žene ostaju bez posla upravo zato što su se odlučile imati dijete“, rekla je Ivana Penavić.

Uz Hudinčec, Kotnik i Penavić, predstavnica Hoda za život u Imotskom Kristina Kolovrat najavila je da će po prvi puta ove godine za život hodati grad Imotski. Okupljanje u Imotskom počinje u 10:30 na Trgu dr. Franje Tuđmana (stari kolodvor).

Ove godine po treći puta vijore se zastave Hoda za život, obitelj i Hrvatsku na osam lokacija u gradu Zagrebu: Trg bana Josipa Jelačića, Trg Republike Hrvatske, Trg kralja Tomislava, Avenija Većeslava Holjevca (kod zgrade Ine), Avenija Većeslava Holjevca (pored spomenika Granit koji pamti), uz Aveniju Dubrovnik, Trg Eugena Kvaternika i Ulica Hrvatske bratske zajednice (nadvožnjak na Slavonskoj aveniji).