Budi dio naše mreže
Izbornik

Najveća trogirska župa proslavila svetkovinu sv. Ivana Pavla II.

Trogir (IKA)

Trogirska Župa Gospe od Anđela je u subotu 22. listopada 2022. proslavila svetkovinu sv. Ivana Pavla II., zaštitnika nove crkve i pastoralnog centra.

Prvu misu, za domaćice i starije, predslavio je fr. Jozo Čirko iz dominikanskog samostana u Trogiru. Svetu prijepodnevnu misu za hodočasnike iz cijele Splitsko-makarske nadbiskupije predslavio fra Roko Bedalov iz Samostana sv. Frane na Obali u Splitu, u zajedništvu s don Draženom Balićem i župnikom don Stipanom Bodrožićem. Poslijepodne je bilo euharistijsko klanjanje, a u 15 sati molila se krunica Božjeg milosrđa te obnova posvete cijelog svijeta Božjem milosrđu.

Središnju euharistiju navečer je predslavio don Ivan Bodrožić. Slavlje je počelo blagoslovom novog procesijskog kipa sv. Ivana Pavla II. koji je dar nekolicine župljana te procesijom oko crkve.

Don Ivan je u homiliji istaknuo važnost sv. Ivana Pavla II. kao čovjeka koji je živio u naše vrijeme, kojega su mnogi prisutni vjernici susreli na hodočašćima te tijekom njegovih pohoda hrvatskoj domovini.

„Koliko je volio hrvatski narod dokazuje to što je Hrvatsku posjetio triput, što je za stoto pastirsko putovanje izabrao upravo Hrvatsku, a ne svoju domovinu što su brojni Poljaci očekivali, te što je proglasio svetim i blaženim više Hrvata nego što je ijedan papa prije njega“, istaknuo je don Ivan.

Radeći usporedbu s evanđeljem u kojem je Isus pitao Petra ljubi li ga, naglasio je da je sv. Ivan Pavao II. cijelim svojim životom dokazao koliko je ljubio Gospodina, prihvatio je poziv da vodi njegovo stado te je uvijek, u svakom svom pohodu, želio donijeti Radosnu vijest svim ljudima.“

Pjevanje je predvodio župni zbor.

Vjernici su se za proslavu svetkovine pripremali devetnicom koju su predvodili don Mario Čagalj, don Mijo Grozdanić te fra Roko Bedalov.