Budi dio naše mreže
Izbornik

Nastavnici i djelatnici HKS-a pohodili grob dr. sc. Vikice Vujice

Brestovsko (IKA)

Skupina od 20 nastavnika i djelatnika Hrvatskoga katoličkog sveučilišta zaputila se 23. rujna u Brestovsko u Bosni i Hercegovini kako bi posjetila grob kolegice dr. sc. Vikice Vujice, koja je prerano preminula 8. svibnja 2020. godine. Sveučilište je organiziralo ispraćaj, ali zbog pandemije covida-19 nije do sada bilo moguće posjetiti njen grob.

Na groblju Javorje, zajedno s obitelji pokojne Vikice, slavljena je misa zadušnica koju je predvodio rektor vlč. Željko Tanjić u koncelebraciji sa sveučilišnim kapelanom vlč. Branimirom Jagodićem i sveučilišnim nastavnicima vlč. Jerkom Valkovićem i vlč. Odilonom Singboom.

Potom su se okupili na druženju s Vikičinom obitelji u Brestovskom, a nakon toga put je nastavljen prema Katoličkom školskom centru Sv. Josip u Sarajevu. Tamo je upriličen susret s vrhbosanskim nadbiskupom Tomom Vukšićem koji je govorio o situaciji u Bosni i Hercegovini i izazovima s kojima se susreće Crkva i vjernici katolici.

U subotu ujutro vlč. Branimir Jagodić predvodio je misu u crkvi Kraljice svete Krunice, a potom su Kćeri Božje ljubavi govorile o blaženim Drinskim mučenicama.

Grupa je posjetila i katedralu Srca Isusova i zajednički molila na grobu sluge Božjeg nadbiskupa Josipa Stadlera te se susrela sa sestrama Anom Uložnik i Liberijom Filipović koje su misionarke na Haitiju.

U Franjevačkoj crkvi Sv. Ante Padovanskog na Bistriku fratri su ih upoznali sa svojim radom u zajednici, pomaganjem siromašnima i onima na rubu društva te suživotom triju vjerskih zajednica u Sarajevu kojemu svakodnevno doprinose.