Budi dio naše mreže
Izbornik

Nepoznati počinitelji presjekli kablove na vanjskoj jedinici rashladne komore Pučke kuhinje na Svetom Duhu

Zagreb (IKA)

Voditelj Pučke kuhinje fra Vladimir Vidović za HKM je rekao da su u popodnevnim satima utorka 9. kolovoza primijetili da komora ne radi. Provjerom su uočili razrezane kablove i cijevi kojima se hladi komora.

Fra Vladimir je istaknuo kako “s obzirom da se u 27 godina ništa slično nije dogodilo, ne znamo tko bi to mogao učiniti, niti možemo naslutiti.” Dobra je vijest da su meso i namirnice koje se moraju čuvati na hladnom sada premještene na drugo hladno i sigurno mjesto.

“Mi se samo nadamo da će dobri Bog prosvijetliti savjest onih koji su ovo učinili i da će na neki način shvatiti koliko je loše to što su učinili. Ne zato što se to dogodilo fratrima, nego upravo zato što se radi o našim sugrađanima, njih gotovo 400, koji svakoga dana na Sveti Duh dolaze po kuhani topli obrok.”

Fra Vladimir dodaje da ga je taj događaj ponajprije ražalostio, s obzirom da braća franjevci samo obavljaju svoje poslanje u karitativnoj djelatnosti i brinu za ljude koji su u potrebi. Kontaktirali su i policiju koja je napravila zapisnik, ali pretpostavlja se da se radi o delinkventima kojima će biti teško ući u trag. Na kraju ističe da je već angažirana ekipa majstora koji će najkasnije sutra osposobiti hladnu komoru za rad te da prehrana oko četiri stotine Zagrepčana nije upitna i sutra će se nastaviti redovitim tijekom.