Budi dio naše mreže
Izbornik

Nova knjiga mons. Semrena „U službi vječne Riječi“

Sarajevo (IKA)

Nakon što su prethodno objavljene zbirke propovijedi i meditacija za liturgijsku godinu A s naslovom „Susret u Riječi” i liturgijsku godinu B s naslovom „Beskrajna blizina Božje Riječi”, banjolučkog pomoćnog biskupa mons. dr. fra Marko Semren u nakladi Franjevačkog medijskog centra Svjetlo riječi objavio je novu zbirku propovijedi i meditacija za liturgijsku godinu C.

Knjiga U službi vječne Riječi nastala je kroz četrdesetogodišnje svećeničko i biskupsko djelovanje mons. Semrena, kao profesora, odgojitelja i pastoralnog radnika s vjernicima. Autor je odlučio svoje izgovorene propovijedi staviti na raspolaganje vjerničkoj javnosti u tiskanom obliku. Ovo je već treća knjiga kojom zaokružuje trogodišnji liturgijski ciklus.

Objavljivanje zbirki propovijedi i meditacija autor shvaća kao ponudu i pomoć onima koji vrše službu navješćivanja Kristova evanđelja kao pastoralni radnici, ali i svima onima koji tu Božju riječ slušaju i žele o njoj dublje razmišljati i po njoj usmjeravati duhovni život.

Knjiga je podijeljena na Božićni ciklus liturgijske godine: došašće i Božićno vrijeme do Gospodinova krštenja; Vazmeni ciklus liturgijske godine: korizmeno vrijeme, Veliki – sveti tjedan, Uskrsno vrijeme do Duhova; potom vrijeme kroz godinu: 34 nedjelje; Gospodnji blagdani i svetkovine, te slavlja Blažene Djevice Marije.