Budi dio naše mreže
Izbornik

Nova mrežna stranica Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj

Zagreb (IKA)

Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj u pripravi za Svjetski dan misija koji se ove godine obilježava 24. listopada otvorili su svoju novu mrežnu stranicu na adresi www.misije.hr s ciljem pružanja što više informacija o aktivnostima naših misionara i misionarki te pokazivanje širine misijskog djelovanja.

Papinska misijska djela sačinjavaju jedinstvenu ustanovu koja ima četiri različita ogranka nastala u prošlom i pretprošlom stoljeću: Djelo za širenje vjere (1822.), Djelo svetoga Djetinjstva (1843.), Djelo svetog Petra apostola (1889.) i Misijska zajednica (1916.).

Papa Franjo nas i ove godine potiče da na Svjetski dan misija, ali i svakoga dana budemo misionari tako što ćemo živjeti svoj „poziv da iziđemo iz sebe samih iz ljubavi prema Bogu i bližnjemu što se pokazuje kao prilika za solidarnost, služenje, posredovanje“, ističu iz Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj. 

Uz poruku pape Franje, to je poziv svima da posjete web stranicu: www.misije.hr i  budu podrška: “Živjeti poslanje znači upustiti se u njegovanje osjećaja Isusa Krista i vjerovati s Njim da je onaj tko je kraj mene, moj brat i moja sestra. Neka njegova suosjećajna ljubav probudi i naše srce i sve nas učini učenicima misionarima”.

Na web stranici dijele se informacije o misijskim aktivnostima, priče misionara i misionarki kako bismo bolje razumjeli svakodnevicu i poteškoće lokalnog stanovništva u misijskim zemljama. Područje rada misionara je vrlo široko i raznoliko. Uz specifično crkveno djelovanje misionari su pokretači i brojnih društvenih razvojnih projekata, posebno u zdravstvenoj skrbi i školstvu koje je u siromašnim misijskim područjima teško zamisliti bez doprinosa misionara. S lokalnim stanovništvom dijele svu težinu svakodnevice, sve radosti i žalosti. 

Naši misionari i misionarke su u potpunosti predali sebe Bogu i ljudima. Pozivamo sve na molitvu za naše misionare i misionarke i budimo im podrška, poručuju iz Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj. 

Za sve dodatne informacije, Tel. 01/ 56 35 055, E-mail: missio.croatia@misije.hr 

Nacionalna ravnateljica Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj: s. Ivana Margarin, FDC