Budi dio naše mreže
Izbornik

Nova oštećenja od potresa na crkvi u Remetama

Zagreb (IKA)

Potres koji je jutros u 6.28 sati, 28. prosinca 2020. pogodio Petrinju i okolicu Siska, osjetio se snažnim intenzitetom i u Svetištu u Remetama u crkvi Uznesenja BDM, izvijestio je župnik o. Antonio Mario Čirko.

Popadali su već prije oštećeni dijelovi žbuke oko slavoluka crkve koji je najteže pogođen i koji je da bi se osigurala stabilnost crkve poduprto potpornim stupovima. Na prezbiteriju i glavnom oltaru Majke Božje Remetske ne mogu se uočiti oštećenja jer je sve prekirveno skelom i tzv. mostom koji prekriva strop radi sigurnosti od padanja žbuke i ostaloga.
Upravitelj Svetišta i remetski župnik o. Antonio Mario Čirko na samom početku jutarnje mise u 7 sati istaknuo je da su u Crkvi ponovno popadali  dijelovi slavoluka koji je teško stradao i u prvom potresu u Zagrebu u ožujku.
“Osjetio se je potres i u našoj remetskoj crkvi, opet je popucala žbuka, opet su pali dijelovi pogotovo na slavoluku koji je najkritičniji… Nalazimo se u Božićnom vremenu. I Božić nam govori o radosti i uvijek će govoriti o radosti da se ne bojimo ničega, nego da svoj život znamo predati u Božje ruke.”

 

Ključne riječi:
Antonio Čirko Potres Remete