Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi broj Glasa Koncila

Zagreb (IKA)

Iz tiska je izišao novi broj Glasa Koncila pripremljen za nedjelju, 26. svibnja 2024., izvijestilo je uredništvo Glasa Koncila.

Dvije su teme kojima se otvara novi broj – molitvom za žrtve najkrvavijega svibnja u hrvatskoj povijesti te Hod za život u glavnom gradu.

O razvoju događaja koji upućuju na dekonstrukciju povijesnih laži i struktura, nekoliko dana nakon što je novi Hrvatski sabor konstituiran i nakon što je najavljeno kakav će biti sastav nove izvršne vlasti, komentar piše glavni urednik Glasa Koncila Branimir Stanić. „Da su hrvatski građani spremni i na dekonstrukciju struktura koje šire učmale vrijednosti relativiziranja ljudskoga života vidljivo je ovih dana na manifestacijama koje organizira inicijativa Hod za život; kako za živote koji dolaze tako i za živote koji su ugašeni, po ordinacijama i (po)ratnim stratištima“, piše među ostalim urednik Stanić.

U fokusu novoga broja je i održana tribina o don Živku Kustiću kod grkokatolika na Gornjem gradu. Grkokatoličkoga svećenika i urednika Glasa Koncila prisjetili su se njegovi suvremenici te istraživači njegova života i djela.

Uz ideološku kampanju na zagrebačkim ulicama programa koji je diljem svijeta doživio fijasko, stranice Glasa Koncila otkrivaju što se krije u pozadini provokativnih plakata o „seksualnom obrazovanju“.

Širitelj pobožnosti sv. Šarbela Raymond Nader, koji je nedavno posjetio Hrvatsku, za Glas Koncila govori o svečevim porukama suvremenomu čovjeku, odnosu vjere i znanosti te kršćanima na Bliskom istoku.

Ivana Brlić-Mažuranić, slovački predsjednik vlade i Eurosong našli su se u fokusu svibanjskoga izdanja magazina „Prilike“ koje dolazi uz novi broj Glasa Koncila. Rubrika „Psihologija“ bavi se zadovoljstvom u životu i traženjem smisla. Prilika piše i o konferenciji o temi ekonomije zajedništva koja je sredinom svibnja održana u Zagrebu. A iako se iz mjeseca u mjesec nižu toplinski rekordi, pomaci se događaju na planu suočavanja s posljedicama klimatskih promjena. Klimatska pravednost središnja je tema rubrike „Ekologija“, izvijestilo je uredništvo Glasa Koncila.

Ključne riječi:
Glas Koncila novi broj